Medimagazin logo

Hemşire Şebnem'in babası: Müebbet istenen birisi nasıl serbest kalıyor?

Hemşire Şebnem Köker’i kaldıkları pansiyonun 3. katından iterek ölümüne sebep olduğu iddiasıyla hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan Timuçin Bayhan’ın yargılanmasına başlandı. Sanık Bayhan’ın, mahkeme kararıyla adli kontrol tedbirinin devamına karar verilerek dava ertelendi. Duruma sonrası basına açıklamada bulunan Şebnem Köker’in babası Abdullah Köker, “Müebbet hapis istenen bir insan nasıl serbest kalabiliyor” dedi.
Kaynak: İHA - Elyesa Karatepe - Mustafa Ayabakan
Hemşire Şebnem'in babası: Müebbet istenen birisi nasıl serbest kalıyor?
Hemşire Şebnem Köker
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kadıköy'de 6 Haziran 2021 tarihinde yaşanan olayda İzmir'de bir hastanede hemşire olarak görev yapan 29 yaşındaki Şebnem Köker hafta sonu İstanbul'a geldi. Erkek arkadaşı Timuçin Bayhan ile pansiyonda kalan Köker, gecenin ilerleyen saatlerinde pansiyonun 3. katından düşerek hayatını kaybetti.


3.kattan aşağı düşen genç hemşire hayatını kaybetti


Gözaltına alınan Bayhan, adli kontrolle serbest bırakıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında ise Timuçin Bayhan hakkında 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talebiyle iddianame düzenledi. Sanık Timuçin Bayhan bugün görülen duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, sanığın adli kontrol tedbirlerinin devamına karar vererek davayı erteledi. Duruşma sonrasında Baba Abdullah Köker ve avukatları basın açıklaması yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Üyesi Nurşen İnal, “Şebnem Köker’in şüpheli ölümüyle ilgili davasında İstanbul Adliyesinde bugün buradaydık. Şebnem Köker yüksekten şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetti. Timuçin Bayhan da yanındaydı. Savcılık kasten öldürme suçuyla dava açtı. Davanın takipçisiyiz.

 

 

Şüpheli kadın ölümleri çok artmış durumda. 2021 yılında 280 kadın cinayeti 217 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti maalesef. Etkin savuşturma ve kovuşturma yapılmadığı sürece bu kadın cinayetleri üstü örtülüyor adeta. Failler, intihar etti deme cesaretini bulabiliyorlar. Yüksekten düştü, atladı gibi türlü bahanelerle kadın cinayetlerinin üstü örtülüyor. İstanbul Sözleşmesi’nin etkin uygulanıp, şüpheli kadın ölümlerinde etkin ve hızlı bir şekilde kovuşturma ve soruşturma yapılarak gerçeğin açığa çıkması için mücadelemize devam ediyoruz. Şebnem gibi şüpheli bütün kadın ölümleri aydınlatılana kadar İstanbul Kadın Meclisi olarak bu davanın takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.


Şebnem hemşirenin soruşturması tamamlandı: Sanık hakkında müebbet hapis istemi


“Müebbet hapis istenen bir insan nasıl serbest kalabiliyor”

Şebnem Köker’in babası Abdullah Köker, “Sanık içerde dördüncü kez ifadesini değiştiriyor. Biz başından beri aynı ifadeyi veriyoruz ve bana yalan söylüyorsun diyor. Mahkeme heyeti bunu kabul ediyor ve adamı tutuklamıyorlar. Yeniden söylüyorum, müebbet hapis istenen bir insan nasıl serbest kalabiliyor, nasıl tutuklanmıyor. Neyi bekliyorlar” şeklinde konuştu.

Aile avukatı Nevraz Zeliha Sığın, “Şuçlamanın mahiyeti gereği insan öldürmekten suçlanan bir şahıs şu an dışarda. Diyecek çok fazla bir şey yok. Tutuklanması gerekirdi. Mahkeme tutuklamama kanaatini kullandı. Hatalı olduğunu düşünüyoruz. Elimizdeki tüm delilleri mahkemeye sunduk. Kriminal inceleme gelince maddi gerçeklikler ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Daha dosyada da eksiklikler var, kriminal raporlar ve adli tıp kurumu raporu gelecek. Bunlar gelince gerçekler ortaya çıkar ve katiller dışarda kalmaz” dedi.

şebnem köker
hemşire
i̇stanbul
müebbet hapis
soruşturma
Yorum (2)
Ö.Faruk Atay
Hemşire kızımızın menfur bir cinayete kurban gittiği bellidir.Katilin gereken cezayı almasını bekliyoruz.Tutuklu yargılanması gerekir.Ceza da üst sınırdan olmalıdır.
11
Cevapla
ali
adalet sisteminin çivisi çıkmış
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir