Medimagazin logo

Hindistan’da korona virüs azalırken kara mantar artış gösteriyor

Geçtiğimiz ay vaka sayılarının 400 bini aştığı Hindistan’da, art arda ikinci gün 100 binin altında vaka bildirildi. Vaka sayılarının her geçen gün azaldığı ülkede ise kara mantar olarak adlandırılan mukormikoz vakalarının her geçen gün arttığı belirtildi.
Kaynak: ntv.com.tr
Hindistan’da korona virüs azalırken kara mantar artış gösteriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Corona virüsün ikinci dalgasından sert bir şekilde etkilenen Hindistan’da art arda ikinci günde vaka sayıları 100 binin altına indi.

Geçtiğimiz ay vaka sayılarının 400 bini aştığı ülkede vaka sayıları azalırken “kara mantar” olarak adlandırılan mukormikoz vakalarının arttığı belirtildi.

Son 24 saatte 92 bin 596 yeni vaka, 2 bin 219 can kaybı bildiren ülkede, Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, 28 binden fazla mukormikoz vakası olduğunu söyledi.

İlaç kıtlığı yaşanıyor

Ülkede en yüksek “kara mantar” vakalarının Maharashtra ve Gujarat'ta olduğu belirtilirken ülkedeki birçok şehirde hastalığı tedavi etmek için kullanılan ilaçların eksik olduğu aktarıldı.

Sağlık Bakanı Vardhan, "En yüksek kara mantar vaka sayısı 6 bin 329 ile Maharashtra'da kaydedildi” derken “Maharashtra’nın ardından 5 bin 486 ile Gujarat ve ardından Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Rajasthan, Haryana, Karnataka, Delhi ve Andhra Pradesh geliyor" dedi.

Ülkede başta Bihar ve Andhra Pradesh eyaletleri olmak üzere birçok eyalette yetkililer, düzensiz tedarik nedeniyle hayat kurtaran mantar önleyici ilaçlarlarda kıtlık yaşandığını belirtti.

Kısıtlamalar hafifletilmişti

Covid-19 salgınının ikinci dalgasının büyük can kaybına yol açtığı Hindistan'da vaka sayıları her geçen gün düşerken ülkede bazı eyaletler karantina önlemlerini hafifletmeye başladı.

Başta başkent Delhi ve ülkenin finans merkezi Mumbai olmak üzere birçok şehirde kısıtlamalar gevşetilirken, uzmanlar ülkede aşılamanın çok yavaş ilerlediğini ve varyantların oluşturduğu tehdit göz önüne alınarak kısıtlamaların çok temkinli bir şekilde gevşetilmesi gerektiğini savundu. 

Uzmanlar, Covid-19'u atlatanların yakalandığı ve halk arasında "kara mantar" olarak adlandırılan mukormikozun bazı durumlarda ölümcül olabileceğine dikkat çekiyor.

mukormikoz
kara mantar
koronavirüs
hindistan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir