Medimagazin logo

Hukukçu Heki̇mler Ensti̇tüsü sağlık çalışanlarına destek için geliyor

Hukukçu hekimler sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin en yakından takipçisi olmak ve yetkin değerlendirme yapabilmek için Hukukçu Hekimler Enstitüsü altında bir araya geldi
Hukukçu Heki̇mler Ensti̇tüsü sağlık çalışanlarına destek için geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar, malpraktis davaları ve sağlık alanında hukukun gerekliliğini savunan hekimler 2017 yılında temelleri atılan Hukukçu Hekimler Ensititüsü’nü 2018 Ağustos ayında resmen kurdu. Prof. Dr. T. Ahmet Serel, Av. Dr. E. Neval Yılmaz, Av. Dr. M. Hüseyin Tebrizi, Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Av. Dr. Ahmet Erzurumlu, Dr. Abdülkadir Sakar, Dr. Ertunç Mega. Prof. Dr. Yusuf Bayraktar, Prof. Dr. Erdal Kalkan, Doç. Dr. Dilek Yüksel enstitü kapsamında hem sağlık çalışanlarına hem hukukçularına destek vermeyi amaçladıklarını dile getiriyor. 
Hukukçu Hekimler Enstitüsü yaptığı açıklamada şunları kaydetti : 
“Son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması ile birlikte hekimler ciddi bir hukuk desteği arayışı içine girmiştir. Sağlık alanındaki değişimler, bilimsel ve teknolojik ilerlemeler, hasta ile hekim arasındaki ilişkiler hukuku artık tıbbın vazgeçilmez bir parçası haline getirmiştir” 
Hukuk ve tıp eğitimi alan hukukçu hekimler tarafından kurulan Hukukçu Hekimler Enstitüsü sağlıkta hukuka katkı sağlanmak istediklerini belirterek “Sağlık ve hukuka değen, değmesi gereken her konuda katkı sunmak istiyoruz. Sağlık hukuku, sağlıkta şiddet, sağlık çalışanları için hukuk eğitimi ve gerek duyulabilecek her konuda hizmet sunmaya hazırdır. “ diyerek belirtiyor. 
 

tıp hukuku
malpraktis
sağlıkta şiddet
Yorum (1)
Beyhan Paksoy
Nedenleri bilinmeden, neden sorunsa, çözülmeden sonuçlar değişmez,Dr şartlar bunu gerektiriyor diyerek 36 saat çalışıyorum diye hatasını açıklarsa zarar gören bunu kabul edemez. Zarar ya da hatanın sonucu doğan şiddet şartlardan etkileniyorsa şiddet ancak şartları değiştirmekle,değiştirmek için başlamakla olabilir.Şiddetsiz ve ona ihtiyaç duyulmayan bir ortam dileğiyle başarılar dilerim
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir