Medimagazin logo

Hükümet sağlıkta yeni reformlar yapacak! İşte 11 maddede reform adımları

Hükümet sağlıkta yeni reformlar yapacak. Evde sağlık hizmetleri yaygınlaştırılacak, kırsalda yaşayanlara sunulan sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılacak
Kaynak: Sabah - Hazal Ateş
Hükümet sağlıkta yeni reformlar yapacak! İşte 11 maddede reform adımları
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hükümet sağlık alanında toplumun tüm kesimlerini kucaklayan reform adımları atmaya hazırlanıyor. Buna göre, evde sağlık hizmetleri yaygınlaştırılacak, başta kırsalda yaşayanlar olmak üzere yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılacak. Acil sağlık, yoğun bakım, onkoloji, organ nakli hizmetleri gibi özellikli sağlık hizmetlerinin kapasitesi artırılarak hızı ve kalitesi yükseltilecek.

Sabah Gazetesi'nde yer alan Hazal Ateş'in haberine göre; aile hekimlerinin sorumlulukları artırılacak, yeni performans sistemi kurulacak. Koruyucu ve tedavi edici hizmet kapasitesi geliştirilecek. Yoğun bakım ve geriatri hizmetinin evde bakım hizmetleri ile entegrasyonu sağlanacak. Acil servis hasta yoğunluğuna göre ihtiyaç olan yerlerde alternatif muayene alanları oluşturulacak.

İŞTE REFORM ADIMLARI...

AKREDİTASYON SİSTEMİ KURULUYOR: Sağlık hizmetinin kalitesinin geliştirilmesi için hizmet sunucularına yönelik akreditasyon sistemi kurulacak. Klinik kalitenin takibi ve denetiminde standart bir süreç oluşturulacak.

HASTANE ECZACILIĞI EĞİTİMİ: Simülasyon destekli tıp eğitimi, biyomedikal mühendislik eğitimi ve hastane eczacılığı eğitimi vermek amacıyla Simülasyon Destekli Eğitim ve Uygulama Merkezleri açılacak.

ALTERNATİF MUAYENE ALANI: Acil servis hasta yoğunluğuna göre ihtiyaç olan yerlerde alternatif muayene alanları oluşturulacak.

ÖZELLEŞMİŞ TEDAVİ MERKEZİ: Zorunlu tedavi kararlarının uygulanabileceği özelleşmiş tedavi merkezlerinin sayısı artırılacak.
SAĞLIKLI YAŞAM TARZI: Bulaşıcı olmayan hastalık risklerine yönelik olarak, sağlıklı yaşam tarzı teşvik edilecek. Koruyucu ve tedavi edici hizmet kapasitesi geliştirilecek. Sağlıklı hayat merkezlerinin sayısı artırılacak.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE: Bağımlılıkla mücadele alanında yürütülen sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak.

AİLE HEKİMİNE PERFORMANS SİSTEMİ: Aile hekimliği performans sistemi yeniden tasarlanacak.

ERKEN TEŞHİS ETKİNLEŞİYOR: Gıda güvenilirliği, obezite, çevre sağlığı gibi konularda çok paydaşlı sağlık sorumluluğu modeli güçlendirilecek. Erken teşhis hizmetlerinin etkinliği artırılacak.

AKILCI İLAÇ: Antibiyotikler, solunum sistemi ve psikiyatride kullanılanlar başta olmak üzere akılcı ilaç kullanımına yönelik özendirici ve zorlayıcı mekanizmalar oluşturulacak. Fiyat belirlemede kanıta dayalı model güçlenecek.

SAĞLIK MARKET: Sağlık tesislerinde özellikle sık tüketilen ve temininde güçlük yaşanılan malzeme gruplarında alternatif alım yöntemleri ile maliyetler düşecek.

YAŞLILAR YAKINDAN İZLENECEK: Yaşlılara yönelik sağlık izlemleri gerçekleştirilecek, yaşla birlikte artan hastalıklara ilişkin koruyucu ve tedavi edici hizmetler güçlendirilecek.

evde sağlık hizmetleri
Yorum (10)
bozeren
akşam yatıp sabah yeni bir şeyler uyduruyorlar. ayvayı yidik!
35
Cevapla
OSMAN ÇAKIR
SAYIN BAKAN YENİ MEZUN BİR DOKTORUN EN AZ 10.000 tl,,HEMŞİRENİN 5000 tl ÜCRET BAŞLANGICI OLMASI VE ÜZERİNE DÖNERDİ,PERFORMANSTI,NÖBET PARASIYDI EKLENMESİ ELZEMDİR.AYRICA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖTV DEN MUAF OLMASI İÇİN DÜZENLEME YAPILMALIDIR.GİDERLERİN BU KADAR TAVAN YAPTIĞI BU DÖNEMDE ÜCRETLERİN YERLERDE OLDUĞU DA APAÇIK ORTADADIR.ACİLEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ.
50
Cevapla
Hasan Akdemir
Sayın bozeren , haberin başlığını görünce daha içeriğini okumadan " Ayvayı yedik " dedim, yorumlara bakınca tecrübeli kardeşlerimizin de aynı fikirde olduğunu görmek şaşırtıcı olmadı. Mesleğin başındayken abilerimizden biri şöyle demişti " Yeni bir mevzuat, yönetmelik çıkıyorsa , mutlaka sağlık çalışanının aleyhinedir, boş yere kendinizi sevindirecek bir şey aramayın ",. 30 yıldır onca hükümet değişti ama bu sözü haksız çıkaran bir şey olmadı.
67
Cevapla
m. murat
Madde madde bu reformlardan beni anladığım; (ki, esasını OY GETİRİCİ reformlar, yani siyasi gelecek için) AKREDİTASYON SİSTEMİ KURULUYOR: İktidar yanlılarına ballı gaymaklı maaşlı makam mevki ve kadrolar... ALTERNATİF MUAYENE ALANI: Doktorlara ve diğer sağlıkçılara daha fazla iş yükü AİLE HEKİMİNE PERFORMANS SİSTEMİ: Daha fazla angarya, stres, ücretlerde kırpma bahanesi... SAĞLIK MARKET: Birileri gene kayrılıp ihya edilecek. ALTERNATİF MUAYENE ALANI: Dinci şifacıları merdiven altından legal statü kazandırılıp daha rahat at koşturmaları sağlanacak. YAŞLILAR YAKINDAN İZLENECEK: İktidar partisi eski kuşakları tabanının temel taşıyıcı kolonu gibi gördüğü için... Emeklilere yılda 2 bayram ikramiyesi, 65 yaş ve üstü toplu taşımaların ücretsiz olması gibi icraatlarla ilintili. SAĞLIKLI YAŞAM TARZI: Vitrinlik bir icraat, o kadar... işlevselliği olmaz. "Etkinliği artırılacak" diye bahsedilen reformlar da önceden "reform" diye yaptıkları işlerin fiyaskoyla sonuçlandığının itirafı...
32
Cevapla
m. murat
"Etkinliği artırılacak" diye bahsedilen reformlar önceden "reform" diye yaptıkları işlerin fiyaskoyla sonuçlandığının itirafı...
29
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir