Medimagazin logo

İki asistan doktor darp edildi, saldırgan yine serbest!

 Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli 2 araştırma görevlisi, hasta yakını tarafından darbedildikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu.
İki asistan doktor darp edildi, saldırgan yine serbest!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KIRIKKALE-İddiaya göre, bir hasta yakını, Kadın Doğum Hastalıkları Servisinde düşük tehlikesi geçiren eşinin durumundan aynı bölümde araştırma görevlisi olarak görev yapan Ebubekir Yılmaz'ı sorumlu tutarak serviste tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine hasta yakını Yılmaz'ı serviste darbetti. Bu sırada araya girmek isteyen araştırma görevlisi Simge Katrancı da koluna darbe aldı.

Yılmaz ve Katrancı, daha sonra darp raporu alarak hasta yakınından şikayetçi oldu. 

Kendisinin de darbedildiği iddiasıyla raporu alan ve gözaltına alınan hasta yakını, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ebubekir Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın olaydan 2 gün önce nöbetçi olduğu gün kanama şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, gerekli tetkikleri yapıp sorumlu hocasıyla görüştükten sonra hastanın yatışının yapıldığını söyledi.

Bir hafta önce de Kovid tedavisinden sonra taburcu oaln Dr.Ebubekir Yılmaz "Koronayı yendik, sağlıkta şiddeti yenemedik" diye konuştu.

kirikkale
Yorum (7)
Dr
Hani 1 ay önce sağlıkta şiddet yasası çıkmıştı. Yalan dolan bizi kandırmacadan başka bişey değilmiş. Bunu yapanlar gözaltına alınıp 1 saat sonra bırakıldı. Yazıklar olsun.
28
Cevapla
alpaslan pıçak
hani nerde saglıkta siddet yasası çıkmıştı.
22
Cevapla
mustafa özyörük
hani yasa çıkmıştı
18
Cevapla
r.yilmaz
Yasa çıkmamış mıydı? Bu olayda kapsam dışı olan durum mu var !? Yazık..! Şiddet devam ettikçe, cezası caydırıcı olmadığı ve malpraktis yasası makul bir şekilde revize edilmediği sürece hiçbir sağlık politikası başarılı olamaz. Başarılı gibi gözüken durum, bu iki faktörün giderilmesi halinde oluşacak başarı düzeyinin tahminen en fazla üçte ikisi düzeyde olur.. Çok geçmiş olsun! Bayramınız mübarek olsun.
34
Cevapla
c.t.
Arkadaşlar, burada kapsam dışı bir durum falan yok, yasanın eskiden farkı ceza ertelemesi olmaması. Tutuklu yargılanma zaten yok. Ceza ertelemesi olmaması hapis yatacağı anlamına da gelmiyor, hükümlü, ceza alıyor ama cezaevine girmiyor, yatarı yok. Yeni yasa için güzel bir algı yaratıldı ama bomboş .
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir