Medimagazin logo

İkizleri görme yetisini kaybeden çift, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu

Gaziantep'te prematüre doğmaları nedeniyle bir ay yoğun bakımda kalan ikizleri görme yetisini kaybeden çift, ihmalleri olduğu iddiasıyla hastane yetkilileri ve sorumlu doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: AA
İkizleri görme yetisini kaybeden çift, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gaziantep'te 8 aylık dünyaya gelen, bir ay yoğun bakımda kalan ikizleri görme yetisini kaybeden çift, sorumlu doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hasan ve Ayşe Öztürk çiftinin 26 Mayıs'ta özel hastanede prematüre doğan ikizleri, yaklaşık bir ay yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü.İddiaya göre, ikizlere prematüre bebeklerde körlüğe neden olan prematüre retinopatisi (ROP) hastalığına karşı test uygulandı ama herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Bir aylık tedavinin ardından taburcu edilen bebekler, anne ve babaları tarafından aynı hastaneye kontrole götürüldü. Bir süre sonra çocuklarının hareketlere tepkisiz kaldığını fark eden Öztürk çiftine hastanenin doktoru, korkulacak bir durum olmadığını söyleyerek, aileyi Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendirdi.

Buradaki kontrollerde ikizlerden Batuhan Cem'in görme yetisini kaybettiği, Adnan Kaan'ın ise bir gözünün sadece ışığa tepki verebildiği belirlendi.

Batuhan Cem'in Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesindeki kontrolünde görme yetisini kaybettiği saptandı, ameliyat edilen Adnan Kaan'ın ise bir gözü görme yetisini kazandı, diğeri ise sadece ışığa tepki verecek düzeye getirildi.

"Sorumluların cezasını çekmesi gerek"

Anne Öztürk, sorumluların cezasını çekmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 5 aydır çok kötü durumda olduklarını belirten Öztürk, "Çocuğum bir daha annesini göremeyecek, artık hayattan hiçbir tat alamıyorum. Bizim canımız yandı, başka ailelerin canları yanmasın. Sorumluların cezasını çekmesini istiyorum. Türk adaletine güveniyorum" diye konuştu.

Baba Hasan Öztürk de ilgili hastane ve doktor hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

İkizleri için erken teşhis konulmadığını iddia eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Hastanenin ve doktorun hatası olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarım bunlar yüzünden bu hale geldi. Bebeklerimin geleceği kayboldu. Çocuğum ileride bana 'Baba yeşil nasıl bir renk?' diye sorsa nasıl cevap vereceğim? Sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz. Türk adaletine güveniyoruz, Sağlık Bakanlığının da durumumuzu görmesini arzuluyoruz."

Ailenin avukatı Sıddık Emrah Yılmaz da sorumlu doktorun, müvekkili Hasan Öztürk ile telefon görüşmesinde ikizlerin kuvözde tutulduğu dönemde oksijen tüplerinden kaynaklanan hatanın bu duruma yol açabileceğini, gebeliğin yanlış hesaplanmış veya kendilerinin de hatası olabileceğini kabul ettiğini öne sürdü.

Hastane yetkilileri ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, "Bu süreçte maddi ve manevi tazminat davası da açacağız. Hiçbir para bu bebeklerin gözlerini geri getirmeyecek ama bu ailenin başına gelenleri başkaları yaşamasın istiyoruz" ifadesini kullandı.

i̇kizleri
görme
yetisini
kaybeden
çift
doktor
hakkında
suç
duyurusunda
bulundu
Yorum (9)
ömer hayyam
ÇAZGIRLIK yapan hasta ve FIRSAT BU FIRSAT diyen avukat olgusu... burada suçlu ailedir ** sen neden erken doğurdun ** vajinal akıntıları doktordan gizlemişsindir ** çürük dişlerin için diş hekimine gitmemişsindir ** doktor yerine google ın sözünü dinlemişsindir... ** takiplerini doktor doktor gezerek yaptırmışsındır.... ** o mikroplar bebeğe bulaştıtı ki 1 ay küvözde kaldı, sen bunu saklarsın ama biz biliriz.... işte senin hatanı o çocuklar çekti... 32 haftalık bir bebeğin yanında yüksek sesle bağırsan germinal matrix kanaması gelişebiliyor sen gitmişsin çocuklarını yaşatanı bedavaya satıyorsun....yazıyı okuyunca senin gibiler gözümün önüne geldi, hepiniz aynı olmak zorunda mısınız, birbirinizden hiç ders almıyorsunuz ve nankörsünüz ! böyle asılsız isnatlara karşı hekimin hemen karşı dava açması gereklidir...
7
Cevapla
Göz dr
Bütün göz hekimlerinin ROP muayenesi yapmaktan kaçınmaları normal. Hem üç kuruş para kazan, hem de böyle bir riskin altına gir. Sağlık bakanlığı, ROP için yoğun bir çalışma başlattı ama kazanç- risk oranı makûl olmadığı müddetçe başarısızlık kaçınılmaz.
1
Cevapla
aydin sinal
benim sorularim: 1-anne tüp bebek sistemiylemi hamile kaldi? 2-dogum sezeryanlami oldu? 3-prematür bebeklerin %100 O2 verilip verilmedigi?%100 O2 nin prematür bebeklerde körlüge sebep oldugu biliniyor. cevaplayan arkadaslara tesekkür ederim.selamlar
1
Cevapla
reyhan sak
Ömmer hayyam ; öyle güzel uyduruyorsunuz ki doktorları savunayım diye en ince ihtimalleri öne sürüyorsunuz .sanki her hastaya böyle davranıyor musunuz ki, görüyoruz.
0
Cevapla
Sıddık Emrah YILMAZ
Sayın ömer hayyam (op.dr.); Yargılama sona erdi. Hastane ve doktor 2 adli tıp kurumu raporu ve bir ön raporla kusurlu bulundu. Tek bir çocuk için 3.400.000 TL tutarında tazminata hükmedildi. Doktor ve hastane sizinle aynı fikirde olarak aynı iddialarda bulundu(ne tesadüf!!!). Nitekim ses kaydında çocukların kontrole düzenli götürüldüğü anlaşıldı. Yani ailede kusur bulunmadı. Bir hususu bilmenizi isterim dava açmadan önce hastaneye gidip görüştüm. Çocukların mağduriyetini giderin, ben hiçbir şey talep etmiyorum dedim. Çok bir ley istemeyin dediler. Bir gözün ederi ne kadar diye sordum, ancak edebiyat yapmakla itham edildim. Aldığım hukuk eğitimi ve aile terbiyesi sonucunda adalet duygusu der ki her iki tarafı dinlemeden bir yorumda bir yargıda bulunma! Kimseye nankör demeyi kendime ve insalara yakıştırmam ama kimseye de nankör demem!!! Yorumunuzu oldukça geç gördüm. Ancak şimdi hakkınızıda şikayetçi olabileceğim. Bu dava ve süreçte kimseye çocukların hakkını yedirmedim, yedirmemde. Bu kimse sözcüğüne sizde dahilsiniz. Size açık kimlik bilgilerim üzerinden cevap veriyorum. Sizde açık kimlik bilgileriniz üzerinden cevap verin ki adli makamların işi kolaylaşsın! Hiç değilse FIRSAT BU FIRSAT OLSUN çocuklar için. Saygılarımla...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir