Medimagazin logo

İl Sağlık Müdürlüğü 'ameliyatta sargı bezi unutuldu iddiasına' soruşturma başlattı

Bursa'da yaklaşık 1,5 yıl önce safra kesesi ameliyatı olan kadının karnında sargı bezi unutulduğu iddialarına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü geniş çaplı soruşturma başlattı
Kaynak: AA
İl Sağlık Müdürlüğü 'ameliyatta sargı bezi unutuldu iddiasına' soruşturma başlattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karnında sargı bezi unutulduğu iddia edilen 3 çocuk annesi M.A'nın yakını Mehmet A, gazetecilere yaptığı açıklamada, M.A'nın geçen yıl mayıs ayında bir hastanede safra kesesi ameliyatı olduğunu söyledi.

Ameliyatın ardından kadının ağrılarının dinmediğini ileri süren Mehmet A, çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurduklarını ve sonuç alamadıklarını iddia etti.

Mehmet A, özel bir hastanede yapılan incelemede hastanın karnında sargı bezinin görüldüğünü ve ameliyatla alındığını ileri sürerek, sorumlulardan şikayetçi olacaklarını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlattı.
 

uludağ üniversitesi tıp fakültesi
Yorum (3)
hemşire saglık memuru
bu tür olaylar hiç eksik olmayacaktır çünkü hastaneler servisler o kadar yoğun ki ameliyatlar o kadar yoğun ki personel oradan oraya koşuşturuyor yetersiz personel olduğundan iş gücü çok olduğundan 5 kişinin yapacağı işi 2 kişi yapınca yoğun nöbetler yoğun mesailer yetersiz personel olunca ister istemez hatalar oluyor olacaktır.bunun üzerine tükenmiş personel kafası dağılmış personelden ne beklenir ki işinin karşılığı olmayan yetersiz maaşlar, sıfır döner sermayeler vb olunca motivasyon bitince olacak olan budur istenildiği kadar yeni hastaneler yapılsın önemli olan onu güzel yapan oranın çalışanlarıdır orda çalışan mutlu değilse bu hastayada yansır işe de yansır önemli olan çalışana sahip çıkmaktır. Çarşı ve Mahalle Bekçisi (ist) = 8/1 maaş + terör tazminatı = 4022 tl lisans (lise 50, önlisans 25 aşağısı) terör tazminatı ist (280-300tl) ulaşım kartı bedava. zabıta 4500 ,4800 tl, vaiz 5500 tl astsubay 6500 tl öğretmen 5300 tl polis 5000 tl yaklaşık 17 yıllık hemşire çalışanım her şey dahil 3760 tl alıyorum yeni başlayan bekçi arkadaşlar bile bizlerden daha fazla maaş alıyorlar .hastanede çalışan hemşirelerin ,sağlık memurlarının canı çıkıyor hasta altı temizliği hasta banyosu enfeksiyonu bulaşıcı hastalığı tedavileri vb vb 20 yıldır sağlık çalışanlarına hiç bir iyileştirme yapılmadı bütün mennuniyet sağlık alanında olmasına rağmen devlete trilyonlar kazandırmalarına rağmen ne hafta sonu ne bayram tatili ne resmi tatiller ne yaz tatili ne kış tatili 24 saat görev yapan bizleri devletimiz ne zaman görecek imkanımız olsa bir dk bile bu mesleği yapmayız o zaman bu hastalar ne olur herşeyin başı sağlıktır bizler tedavi eden şifa dağıtan elleriz hasta ile hasta yakını ile birebir ilgilenen kişileriz. hiçbir zaman hiç bu kadar yok sayılmamış hiç yerine koyulmamıştık hiçbir değerimiz kalmamıştır itibarımız sıfır olmuştur.diğer kurumlara geç mis gibi masa başında tertemiz çalışmak var yakında ne bir hemşire nede sağlık memurlarını bulamıyacaklar böyle giderse küsmüs bir sağlık çalışanı verimli olamaz hastane çalışanlarına bir an önce zam yapılmalıdır sıfır olan döner sermayeleri tekrar düzenlenmelidir.bu şekilde hastanelerden sağlık müdürlüklerine halk sağlıklarına toplum sağlıklarına kısaca masa başı yerlere kaçışın önüne geçilmelidir personel bu şekilde hastanelerde çalıştırılmaya teşvik edilmelidir Bir an önce bir düzenleme yapılmalı maaşlara seyyanen zam ,döner sermaye yönetmenliği değiştirilmeli,ek göstergeler 3600 çıkarılmalı ,yıpranma payı verilmellidir. bu maaşlar kabul edilemez olacak iş değildir sağlık çalışanları bir gün greve giderse iş bırakırsa kimse ne oluyor demesin çünkü sağlık çalışanları tükenmiş bir durumdadır.
24
Cevapla
Emrah Bahçeci
Bu spanç sayım problemini ordadan kaldıracak bir.makine ürettik lakin hastane yöneticerinden binde bir olan bir olay gerek yok gibi tepkiler aldık. Bir gün size yada bir sevdiğinize çıkmasın o amorti dedim cevap yok burası turkiye burada hersey serbest
4
Cevapla
hekim
resimde göründüğü kadar büyüklükteki bir sargı beziyle mi hemostaz kontrolü yapıyor cerrahlar, hayır- cerrah olmadığım için soruyorum? Bu kadar büyük mü? Bana hiç olası gelmedi- üstelik tek parça. Hekim olmama gerek yok, ortaokul biyoloji dersini almış, herhangi bir insan bile şaşırır, hiç olası gelmedi.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir