Medimagazin logo

İl Sağlık Müdürü, doktora saldırıyı kınadı

Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SAÜEAH) görevli kadın hekime yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.
İl Sağlık Müdürü, doktora saldırıyı kınadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAKARYA (AA) -Öğütlü, yaptığı yazılı açıklamada, SAÜEAH'a silahlı yaralanma sonucu getirilen bir kişinin enfeksiyon kapan ayağındaki yarayı temizlerken sözlü ve fiziksel tacize maruz kalan doktor N.T'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saldırıyla ilgili göz altına alınan kişinin adli işlemlerinin sürdüğünü aktaran Öğütlü, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sebebi ne olursa olsun asla kabul etmiyoruz. Görevi insanlara şifa dağıtmak olan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların asla cezasız kalmaması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Her zaman bu çirkin saldırıları gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almalarını istiyoruz ki bir daha böyle bir şeye kalkışılmasın. Vatandaşlarımıza fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Şifa veren ellere vefa gösterilmesi konusunda toplum bilincini arttırmak için hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın fedakarca sürdürdükleri çalışmaları her fırsatta dile getireceğimizi belirterek bu çirkin saldırının da sonuna kadar takipçisi olacağız. SAÜEAH'da çalışan doktorumuza karşı yapılan saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

sağlıkta şiddet
sakarya
Yorum (3)
dr
Geçmiş yıllarda askerin, polisin düğmesini koparmak 6 aydan başlar diye bir yasa vardı. Benzerinin sağlıkçılar için de ivedilikle çıkması gerek. Vatandaş sorunu ya da sorun (!) olarak algıladığı herşeyi kaba kuvvetle halletmeyi adet haline getirdi ki ipin koptuğu yer burası.Düğme koparmayı bırakın, iş öldürmeye kadar vardı. Yüzümüze karşı "boşuna dövmüyor, öldürmüyorlar bunları" diyorlar. Sağlıkçı hastayı gördüğünde, bundan bana zarar gelir mi diye düşünmeye başladı ki, bu algıya yol açan sözel ve fiziki şiddetin ivedilikle bitirilmesi gerek. ÇÖZÜM, sağlıkçıya elini ya da dilini kaldıran anında içeri girecek. Yoksa bu gidişin önü alınamaz. Saldırganın olayla ilgili ilgisiz yaşamında da biriktirdiği tüm hıncını, kendisine yardım için orada bulunan savunmasız sağlıkçıdan alması engellenecek, ama lafta değil. Yasa çıkar çıkmaz, fazla uygulamaya bile gerek kalmadan asayiş sağlanır,sağlık personeli üzerindeki baskı bir nebze azalır. Vatandaşımız bu yönüyle de çok zeki , kurnaz, anlayışlı ve kavrayışlıdır...
44
Cevapla
ismail yk
Kınamak bi halta yaramıyo..
21
Cevapla
mehmet akdoğan
http://www.gazetevatan.com/hakimle-servis-soforunun-yer-tartismasi-adliyelik-oldu-1166133-yasam/ Bu haberi okuyun ve sonra kafayı yiyin! Ülkemizdeki çifte standartın çok güzel örneğini bu olayda görmekteyiz, bizim yöneticiler de kınaya dursun.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir