Medimagazin logo

İngiltere düşük ücretler nedeniyle binlerce sağlık çalışanını kaybedebilir!

İngiltere'de sağlık çalışanlarının 3'te 2'sinden fazlası stres ve ücret nedeniyle iş değiştirmeyi düşünüyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere düşük ücretler nedeniyle binlerce sağlık çalışanını kaybedebilir!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Türkiye’den yurt dışına hekim göçleri en çok İngiltere ve Almanya’ya yaşanıyor. Yapılan yeni bir araştırma İngiltere’de çalışan sağlık personelinin de çalışma şartlarından memnun olmadığını gösteriyor.

İngiltere’de sağlık sektöründe çalışan GMB sendikasına bağlı binden fazla kişiyle yapılan bir anket, çalışanların yüzde 70’inin farklı bir iş bulmaya çalıştığını gösterdi. Aynı anketin geçen yıl ki sonucu ise yüzde 61’di.

Anket sonuçlarına göre;

  • Üç NHS çalışanından ikisi, son altı ay içinde bırakmayı düşündüklerini söyledi.
  • NHS çalışanlarının yarısı ayrılmak istemelerinin nedeni olarak stres ve maaş seviyesini gösterirken altı kişiden biri ise zorbalığı sebep gösterdi.
  • Birçok NHS çalışanı stres seviyesinin başka bir işe kıyasla yüzde 36 daha yüksek olduğunu belirtti.

Sendika, maaşların düşük olmasının binlerce sağlık çalışanının kaybedilmesine neden olacağını belirterek NHS çalışanları için "enflasyon kıran" bir ücret artışı çağrısında bulundu.

GMB Ulusal Görevlisi Rachel Harrison ise,  "Boş alkış jestleri ve sahte hastanelerin vaatleri yerine, bu hükümetin personele uygun bir maaş artışı vermesi gerekiyor." İfadelerini kullandı.

i̇ngiltere
sağlık çalışanları
nhs
maaş
iş değişikliği
yurtdışı
hekim
Yorum (11)
Uzman Amele
Turkiyedeki kosullarla karsilastirirsaniz yanimiza yaklasamazlar olumsuzlukta..orada kimse elini kolunu sallayarak randevusuz gelemez hastaneye, 20dk.dan az muayene suresi yoktur.. Izin, nobet ve ücretler saatine gore alinir.. Siddeete karsi agir yaptirimlari vardir.. Malpraktisde hersey hekime yuklenmez vb vb.. Tek sorun ortalama ulkenin refah payina gore ucretlerinin asagida kalmasidir. Ancak mesai sonrasi da calisabilirler.. Tam gun diye bir zorlama da yoktur..
120
Cevapla
ismail yetenek
Türkiyeye gelsinler..biz de orayz gidek
10
Cevapla
serdar
Anket sonuçlarını ülkemize göre yorumlayayım.. Üç NHS çalışanından ikisi, son altı ay içinde bırakmayı düşündüklerini söyledi. (Her üç TR çalışanının üçü son 10 senedir işi bırakmak istiyor) NHS çalışanlarının yarısı ayrılmak istemelerinin nedeni olarak stres ve maaş seviyesini gösterirken altı kişiden biri ise zorbalığı sebep gösterdi.(TR çalışanlarının tamamı hem stress hem de maaş nedeniyle ayrılmak isterken yine aynı tamamının tamamı zorbalığı sebep olarak gösterdi) Birçok NHS çalışanı stres seviyesinin başka bir işe kıyasla yüzde 36 daha yüksek olduğunu belirtti.(Birçok TR çalışanı stress seviyesinin başka bir işe kıyasla yüzde 100 daha yüksek olduğunu belirtti. Askerlik bile daha az stresli sana vurmak isteyeni vurabileceğin arguman var karşıdaki de 100 defa düşünüyor sana vururken, doktorsan sana vurdular mı serbest kalıyorlar ama karşılık verirsen sen de suçlu olabilirsin)
8
Cevapla
Nejat Çulum
Bize gelsinler el üstünde tutulurlar.
7
Cevapla
AS
BAHSEDİLEN STRESS ÇEŞİTLERİNİ VE MAAŞ ÖRNEKLERİNİ DE YAZSAYDINIZ İYİ OLURDU. YOKSA BİZİM ÜLKEMİZDEKİ PATLAMAYA HAZIR SAĞLIK DURUMUNU BASTIRMAK İÇİN YAPILAN BİR HABER OLARAK ALGILANABİLİR.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir