Medimagazin logo

İngiltere Sağlık Bakanı başbakana yalan söylediği iddiasını reddetti

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Avam Kamarası Sağlık ve Bilim Komisyonu üyelerinin, Covid salgını sürecindeki performansıyla ilgili sorularını yanıtladı. Hancock, Başbakan Boris Johnson'a yalan söylediği iddialarını reddetti.
Kaynak: BBC News Türkçe
İngiltere Sağlık Bakanı başbakana yalan söylediği iddiasını reddetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Johnson'un eski baş danışmanı Dominic Cummings, Hancock'u salgının başlarında, hastanede başka rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören yaşlılara bakımevlerine geri gönderilmeden önce Covid testi yapıldığı konusunda yalan söylemekle suçlamıştı.

Hancock, hastaların taburcu edilmeleri konusunda uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda hareket ettiğini, Cummings'in iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Hükümetin bakımevlerinden taburcu edilen hastalar için test koşulu getirilmemesi yönündeki ilk talimatını da savunan Hancock, salgının başlarında, testlerin yanlış sonuç verebilceği düşüncesiyle, belirti göstermeyen hastalara yapılacak testlerin negatif çıkmasının, sahte bir güvenlik duygusu yaratacağı yönünde kaygıları olduğunu, sağlık uzmanlarının bu konudaki tavsiyelerine uygun davrandığını belirtti.

Hancock ayrıca, testlerin sonucunun alınmasının 4 gün sürdüğü o günlerde doktorların, hastaların hastanede beklerken koronavirüse yakalanabileceği kaygısı taşıdıklarını da sözlerine ekledi.

i̇ngiltere
sağlık bakanı
matt hancock
boris johnson
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir