Medimagazin logo

İngiltere’de sağlık skandalı: 42 bebek yanlış teşhis ve yetersiz bakımdan öldü

İngiltere’de bir devlet hastanesinde yaklaşık 40 yıldır onlarca bebeğin hastane personelinin yanlış tedavi uygulaması ile yetersiz ve sorumsuz bakımdan dolayı öldüğü ortaya çıktı
Kaynak: DHA
İngiltere’de sağlık skandalı: 42 bebek yanlış teşhis ve yetersiz bakımdan öldü
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İNGİLTERE - Ülkede bugüne kadar görülmüş en büyük kadın doğum ünitesi skandalı olarak nitelendirilen olay, Independent gazetesinin yayınladığı raporda yer aldı. Gazetenin edindiği soruşturma raporunda, İngiltere’deki Ulusal Sağlık Sistemi’ne (NHS) bağlı Shrewsbury ve Telford devlet hastanelerinde, 1979 ve 2017 yılları arasında en az 42 bebek ve 3 annenin, doktor ve hemşirelerin standartların altında bakım yapması sonucu öldüğünün belirlendiği aktarıldı.

Bunun yanında raporda, 51 vakada beyin hasarı ve beyin felci, 22 erken doğum, 17 doğum sonrası ölüm, 3 anne ölümü ve 47 yetersiz bakım vakası yaşandığı belirtildi. Rapor, 2017 yılında dönemin Sağlık Bakanı Jeremy Hunt’ın talimatıyla hükümet tarafından hazırlatılan bağımsız bir soruşturma sonucunda hazırlandı. Gazetenin yayınladığı raporda, hastane personelinin ailelerin endişelerini dikkate almadığı, sürekli tekrarlanan hatalar yaptıkları, onlara kaba davrandıkları ve ölen bebeklerin isimlerini karıştırdıkları gibi şikayetlerde yer aldı.

Bazı durumlarda da doğum sonrası ölen bebeklere otopsi yapılmasından sonra bebeklerin cenazelerinin ailelere teslim edilmediği de yer aldı. Soruşturma, 2009 ve 2016 yıllarında bebeklerini doğumdan hemen sonra kaybeden Davies ve Griffiths ailelerinin çabalarıyla açıldı. Söz konusu olay, İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi’ne bağlı hastanelerdeki anne ve bebek bölümünde bugüne kadar yaşanmış en büyük sağlık skandalı olarak nitelendiriliyor. Daha önce Cumbria's Furness Hastanesi’nde de 2004 ve 2013 yılları arasında 11 bebek ve 1 anne, yetersiz ve sorumsuz bakımdan dolayı hayatını kaybetmişti.
 

yanlış tedavi
hastane
ulusal sağlık sistemi
Yorum (2)
ömer hayyam
allah yöneticininde akıllısını versin, 100 - 150 sene önce hastalığı yapan küçük mikkroplardır diyen adamı neredeyse meslekten ihraç edeceklerdi...geçmiş 40 yıl önceki uygulamayı günümüze uyguluyorlar... şuan bildiklerinin doğru olduğunu nereden biliyorsun peki...
0
Cevapla
Hasan Akdemir
Avrupa'da sağlık sisteminin durumunu ortaya koyan bir güzel örnek daha. Benim ülkemde böyle bir şey olmasına imkan yok çünkü her saniye Hasta Hakları'ndan hastaya bakarken sol kaşını yukarı kaldımışsın diye savunma yazısı gelebileceği gibi, en ufak bir eksiklik veya hatada cezayı yapıştırmak için kartal gibi bekleyen SGK ve Sağlık Müdürlüklerimiz var.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir