Medimagazin logo

İnsan ırkı tehlikede: Acilen gen ve DNA bankaları kurulmalı

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın tarafından kaleme alınan yazıda “Çok acil olarak 'GEN ve DNA BANKALARI' kurulmalıdır vakit kaybetmeden. Yarın çok geç olacak! 'Gen ve DNA Bankerlerinin' insanı köleleştiren 'Gen ve DNA Faşizmine, Diktatörlüğüne ve Hegemonyasına' fırsat vermemek için, insanlık adına elimizi çabuk tutmalıyız.” ifadelerine yer verildi
İnsan ırkı tehlikede: Acilen gen ve DNA bankaları kurulmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, akademikakil.com sitesinde yayımlanan yazısında acil olarak gen ve DNA bankalarının kurulması gerekliliğine dikkat çekti. Prof. Dr. Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“’Gen ve DNA Bankerlerinin’ insanı köleleştiren ‘Gen ve DNA Faşizmine, Diktatörlüğüne ve Hegemonyasına’ fırsat vermemek için, insanlık adına elimizi çabuk tutmalıyız. Hiç olsun DNA ve genlerimize sahip çıkalım ve yarın yeniden normal hayatın doğuşu ve idamesi için onları muhafaza altına alalım. Yedek organlarımız gibi, DNA ve genlerimizi de yedekleyip saklayalım bankalarımızda… Aksi takdirde, halen dijital veri bankerlerinin, dijital faşizmine ve diktatörlüğüne maruz kalan dünya, bu Dijital ve Kuantik Çağda Kâinatta insan fıtratını ortadan kaldıracak çok daha büyük bir felaketle karşı karşıya kalacaktır! Evrensel boyutta Hayatın ve insanlığın “Genetik Hürriyeti” için bu bankaların bir an evvel kurulup, gelecekte kullanılabilmek üzere genetik müktesebatımızın muhafazası şarttır.”

İnsanlığı bekleyen tehlike ve tehditlere vurgu yapan Aydın, yetkilileri göreve çağırdı ve gelişen teknolojinin imkanlarına değinerek kuantum bilgisayarlarla moleküllerin simüle edilmesi yönteminin, yıllar süren araştırmalara gerek duyulmadan, üretime katkı sağlayabileceğine dikkat çekti ve “İnsanın hatta evrenin simülasyonunun kapılarını açabilir bu Kuantik Çağda… Keşke hüsn’ü niyet hakim olsa!” ifadelerini kullandı.

Yapay zeka terminatöre dönüştürülebilir

“En büyük günah da, bu hayatı yaşamadan, yaşadığını zannetmektir! Kâinatta hayata katkı sağlamayan, mevcudatın algoritmik hürriyet, medeniyet, saadet ve refahına hizmeti gaye edinmeyen her türlü faaliyet, zamana ihanettir!” sözlerine yer veren Prof. Dr. Aydın,  hayatın ve insanlığın en büyük düşmanının yine insan olduğunun altını çizdi. Aydın,  şöyle ekledi:

“Dijital Veri Bankerleri ve Robot Terörizmi, Robotlar İttifakı, Robot ayaklanmaları ve isyanları, Robot Milletler ve Robot Devletler yolda! Robotik Teknoloji henüz yeterince güvenli değil… Yapay Zeka, her an kontrolden çıkabilir, siber saldırıya maruz kalabilir, terminatöre dönüştürülebilir! Kontrol edilebilir elektromanyetik dalgalar ve Wi-Fi özellikli her türlü cihaz, alet, ilaç, gıda ve eşyalar vasıtası ile, hedef alınan kişilerin ve toplumun cesaret, kişilik, ideoloji ve manevi değerlerinde, faşizan ve diktatöryal değişkenlikler meydana getirilebilir!” 

Prof. Dr. Aydın, geleceğin en itibarlı mesleği olarak nöromühendisliği işaret ettiği yazısında,Bugün nisbeten, Klasik Fiziğin pabucunu dama atma gayretinde olan Kuantum Mekaniğinin de, bir gün pabucu dama atılabilir. “Etme Bulma Dünyası”… Zira, yanlışlanabilen bilimde son durak yoktur ve bilimin değişmeyen özelliği, değişimdir.” ifadelerini kullandı.

Çok acil olarak gen ve DNA bankaları kurulması gerektiğini ifade eden Aydın, günümüz insan ve hatta hayatiyeti olan her varlığın Gen ve DNA örnekler alınarak, gelecekte  kullanılmak üzere muhafaza edilmesi gerektiğini bildirdi. Aydın, tohum bankalarının da çok isabetli bir faaliyet olduğunu ifade ederken, sözlerine şöyle ekledi:

Tohum kadar hayatın önemi yok mu ki! İnsanlığın fıtratı, Kainat ve yaşamın istikbali için, acilen hayata dair “DNA ve Gen Bankaları” kurulmalıdır! Çünkü, zamana hükmeden, mekana hükmeder, mekana hükmeden, Cihâna hükmeder, Cihâna hükmeden, gönle hükmeder!

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.
 

gen ve dna bankalari
kuantum
prof. dr. ismail hakki aydin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir