Medimagazin logo

İşçi ve memurlara vergi istisnası geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak. Vergi istisnası 18.5 milyon işçi ve memuru kapsayacak" dedi
Kaynak: HABER7
İşçi ve memurlara vergi istisnası geliyor
Geçtiğimiz Ağustos ayında memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapılmıştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Elitaş'ın açıklamalarından satır başlıkları

En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak.

VERGİ MUAFİYETİ NEDİR, KİMLERİ KAPSAR?

Tartışılan konu vardı. Cumhurbaşkanıyla istişare ettik dedi. Önerge verilecek. Tüm işçi ve memurlar için maaşların brüt 5 bin liraya kadar olan kısmından vergi alınmayacak. İşçi ve memur toplam 18.5 milyon çalışan için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor. Toplam maliyeti 37 milyar 600 milyon TL olacak.

memur
maaş
vergi istisnası
vergi muafiyeti
Yorum (3)
Uzman amele
Oo.. Mesela doktor göçü tersine bile döner bu gelişmeyle..
33
Cevapla
Selim
Sağlıkçı oyalanıyor. Asgari ücretliye yüzde elli zam memura hiç bir şey yapılmıyor. Hakkımı helal etmiyorum. Hep algı hep algı..
24
Cevapla
Tugper
CB ve SB açıklamaları cignenmemeli, Meclisten geçen önerge İPTAL edilmemeli, derhâl uygulamaya geçmeli, ibretle izliyoruz !!
57
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir