Medimagazin logo

İstanbul'da özel hastaneler dahil tüm hastaneler pandemi hastanesi ilan edilecek

İstanbulda özel hastaneler de dahil olmak üzere tüm hastanaler pandemi hastanesi olarak ilan edilecek.
İstanbul'da özel hastaneler dahil tüm hastaneler pandemi hastanesi ilan edilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son günlerde İstanbul'daki vaka artışlarına dikkat çekerek ildeki çalışmalarına başladı. 5 gün boyunca İstanbul'da çalışmalarını yapacaklarını ifade eden Bakan Koca, gün boyunca hastane ziyaretleri ve toplantılar yaptı.

Toplantılar sonrası Türkiye'deki tüm vakaların yüzde 40'ını oluşturan İstanbul'un hastane yatakları gözden geçirildi. Alınan bilgiye göre İstanbulda özel hastaneler de dahil olmak üzere tüm hastanaler pandemi hastanesi olarak ilan edilecek.

Devlet hastanelerinin yatak sayılarının yüzde 40'ının  eğitim ve araştırma hastanelerinin ise yüzde 30'u pandemi olarak ayrılmasına karar verlirken, özel hastanelerin de hem yatak sayısı hem de yoğun bakım yatak sayısı tespit edilerek, özel hastanelerde ayrılacak yatak sayıları belirlendi. özel hastanelerden de yatak ve yoğun bakım yatak sayılarının yüzde 25'inin pandemi hastalarına ayrılması öngörülüyor.

Bakan Koca bugüngü sosyal medya paylaşımında "Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, artan hasta yükümüze karşı en önemli sağlık üslerimizden biri. Bugün, yöneticilerimizden hastanenin durumu ve salgın süreci hakkında bilgi aldık. Kurallara uyarsak, hastanelere daha az ihtiyaç duyarız." demişti.

 

istanbul
Yorum (1)
PROF.DR.ATİLLA ARINCI
Sn. Sağlık bakanı, bu kadar yüksek vaka sayısının olduğu istanbul da toplu ve açık alanlarda sigara içilmesinin yasaklanması ile ilgili çok önemli kararı almak için hala neyi bekliyorsunuz. Lütfen denizli valiliği kararını örnek alınız.Sigara içilmesi hem hasta olan kişilerin akciğerindeki virüsleri duman vasıtasıyla etrafa yaymakta hem de kişilerin maske takmaması için bir bahane teşkil etmekte olup toplu alanlarda, cadde ve sokaklarda, park ve bahçelerde ve de restoranlarda sigara içilmesi acilen yasaklanmalıdır.......
42
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir