Medimagazin logo

İstifasını veren doktorun son 9 saatteki yaşadıkları!

Ortopedi uzmanı istifasını verdikten sonraki 9 saatlik süreçte neler yaşadığını anlattı, son günlerdeki doktor istifalarının ardındaki gerçeğe ışık tuttu
İstifasını veren doktorun son 9 saatteki yaşadıkları!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Haziran ayında istifa yasağının kaldırılmasıyla birlikte hekimlerin devlet hastanelerinden kaçışı devam ediyor. Son olarak Sağlık Balkanlığı Elazığ Fethi Sekin şehir Hastanesi'nde uzman doktor olarak çalışan Dr.Noyan Dirlik eğitim amaçlı istifa ettiğini açıklarken, istifasını verdikten son 9 saatteki yaşadıkları, sağlıkta şiddetin istifa gerekçelerinin başında olduğunu hatırlattı.

Dr.Noyan Dirlik istifa sürecinde yaşadıklarını sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

Dün istifamı verdim onayı bugün geldi. Normalde bugün ayrılış işlemlerini bitirip yarın yola çıkıcaktım. Bu ameliyat 9 saat sürdü. 4 uzman girdik. Uzadığı için istifamı bile tamamlayamadım.

Peki hasta yakınları ne yaptı. Biz ameliyattayken kavga çıkardı. Her türlü bilgiyi vermemize rağmen. Doktor arkadaş bilgi vermiş aşağıda devam ediyorlar diye peki hasta yakını ne demiş. "O doktorları parçalayacağım"

Bana bu 9 saatin maddi karşılığı sıfır. Diğer 2 uzmana da sıfır. Belki biri cuzi bir miktar alır. 4 kişi 9ar saat riskli bir ameliyatta uğraşıyoruz. Yukarda hasta yakınları bizi parçalamak istiyor.

Bunları şunun için yazdım. Bazıları diyor devlette doktorlar istifa ediyor diye. İşte bu yüzden istifa ediyoruz.

Ben o yüzden istifa etmedim o ayrı. Ben eğitim için istifa ettim. Herşeye rağmen ihtiyacı olan insanlar için buradayız.

doktor istifaları
noyan dirlik
sosyal medya
Yorum (7)
ömer hayyam
SENİ PARÇALAYACAM DİYENE, HİZMETİ BIRAK GÜNAHIMI BİLE VERMEM... HERKES NE HALİ VARSA ONU GÖRÜR...
46
Cevapla
dr ceyar
Bu meslek Allah rızası için yapılmaz!!! ben her ameliyata girdiğimde bir sorun çıkarsa hasta yakınlarının insafına mı kalacam? diye tedirgin oluyorum..acil vaka ya da elektif vaka fark etmez...son 5 yılda vaka sayım %80 azaldı..dönerin canı cehenneme...az aşım dertsiz başım...kanun nizam yok zaten...bu arada ameliyat yapıp parasını kazanan meslektaşlarım ellerinden gözlerinden öperim...helali hoş olsun....
63
Cevapla
Aki
Kendi ayağına kurşun sıkan bir toplum olduk. Bitmedi tükenmedi bu hekim nefreti. Bu ülkede hekimlik filan yapılmaz. Yazıklar olsun..
58
Cevapla
ismail yetenek
dr. luğun devri bitti arkadaşlar..illa tıp okuyacaksan ya tsm de çalışcan ya da tus okicaksan preklinik okican..
46
Cevapla
akdağın dönercisi
konu pelvis cerrahisiyse ameliyatı özellikle pelvis cerrahisi yapanların yapması uygundur.belki hasta yakını daha iyi bir yerde ameliyat yaptırabileceğini düşünüp saçmalamış olabilir.Gerçi hasta yakını rezaletleri için neden olmasına gerek yok.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir