Medimagazin logo

İzmir'de koronavirüsten hayatını kaybeden dahiliye uzmanı iki doz Sinovac aşısı yaptırmış

İzmir’de 76 yaşındaki uzman doktor Harun Alper Yalınçetin'in 10 gündür yoğun bakımda sürdüğü yaşam savaşını kaybetti.
Kaynak: Sabah - Ceyhan TORLAK
İzmir'de koronavirüsten hayatını kaybeden dahiliye uzmanı iki doz Sinovac aşısı yaptırmış
Dr. Harun Alper Yalınçetin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cevap ve Düzeltme Metni:

Medimagazin adlı sitenin 27.08.2021 tarihli yazısında müvekkilin babası Harun Alper YALÇINÇETİN'in koronavirüs sebebiyle vefat ettiği belirtilmiştir. Müvekkilin babasının aşı olmadığı ve hatta maske takmadığı ifade edilmiştir.

Oysa müvekkilin babası iki doz "Sinovac" isimli aşısını olmuş, sürekli maske takan bir doktordur. Haberde yer aldığı gibi aşı olmaması ve maske takmaması söz konusu değildir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Berna Yalçınçetin Bora - Av. Orhan Yuşa Kubat

İzmir'de özel bir hastanede dahiliye uzmanı Dr. Harun Alper Yalınçetin, bir süre önce korona virüse yakalandı. Durumu ağırlaşan Yalınçetin yoğun bakım ünitesine alındı. Doktor Yalınçetin 10 günlük yaşam savaşını kaybederek dün hayatını kaybetti. Dr. Yalınçetin'in ölümü sağlık camiasını ve ailesini yasa boğdu.

İzmir’de görev yapan dahiliye uzmanı koronavirüse yenildi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1969 yılında mezun olduktan sonra Gaziantep, Tokat ve Uşak'ta görev yapan, son olarak İzmir'de özel bir hastanede çalışan Yalınçetin'in aşı olmadığı iddia edildi. Yakın arkadaşları sosyal medya paylaşımlarına göre Yalınçetin'in maske takmayı dahi reddettiği öne sürdü.

Aşı karşıtlığı bir çeşit intihar

Yalınçetin'in meslektaşı Tülay Bilgin Kavaklı yaptığı paylaşımda, "Son 12 günde vefat bilgilerini girdiğimiz 5 sağlık çalışanından 3'ü iki doz Sinovac sonrası üçüncü doz aşılarını yaptırmamış. 2'si ise aşı karşıtı olduklarından hiç aşı yaptırmamıştı. Biraz evvel de özel bir hastanede hizmet veren doktor arkadaşımız dahiliyeci Harun Alper Yalınçetin covidden vefat etti. O da aşılanmamış gruptaydı. Hatta maske bile takmıyordu. 10 gün yoğun bakımın sonucunda hayatını kaybetti. Allahtan rahmet diliyorum. Huzurla uyusun. Sonuç: Bir çeşit intihar şu salgın döneminde aşı karşıtlığı. Maske takmamak, salgına inanmamak, aşı yaptırmamak bir çeşit intihar" diye yazdı.

 

 

 

i̇zmir
doktor
harun alper yalınçetin
dahiliye uzmanı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir