Medimagazin logo

İzmir'deki yeşil reçete operasyonunda 4 şüpheliye tutuklama

İzmir'de yeşil reçeteli ilaçları usulsüz şekilde sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 15 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin yaklaşık 600 milyon TL para trafiğini yönettiği ileri sürüldü.
Kaynak: DHA - Kadir ÖZEN
İzmir'deki yeşil reçete operasyonunda 4 şüpheliye tutuklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir'de 12 Ekim'de jandarmanın düzenlediği operasyonda, yeşil reçeteli ilaçları usulsüz sattıkları iddiasıyla aralarında doktor ve eczacıların da olduğu 26 kişi gözaltına alındı. Buca, Balçova, Karşıyaka, Karabağlar, Konak, Güzelbahçe, Narlıdere ve Urla olmak üzere toplam 8 ilçede tespit edilen adreslere eş zamanlı yapılan baskınlarda, dedektör narkotik köpekleri de bulundu.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, 808 pregabalin etken maddesi ilaç, 7 bin 78 reçete, 2 bin 42 kimlik fotokopisi, 1 para sayma makinesi, çok sayıda dijital materyal ve belge ele geçirildi. Jandarma tarafından ifadesi alınan şüphelilerin yeşil reçeteyle alınabilen ilaçları, uyuşturucu kullanan kişilere sattıkları tespit edildi.


İzmir'de uyuşturucu operasyonu: Doktor ve eczacılar gözaltına alındı


11 şüpheli serbest bırakıldı

Bornova İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 11'i ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla serbest bırakıldı. 2 doktor, 6 eczacı, 3 eczane çalışanı, 1 doktor eşi  ve 3 uyuşturucu satıcısı ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Yapılan çalışmalarda, gözaltına alınanların yaklaşık 5 yıldır bu işi yaptıklarının tespit edildiği, bu süreçte şüphelilerin yaklaşık 600 milyon TL para trafiğini yönettiği iddia edildi. 

i̇zmir
yeşil reçeteli ilaç
doktor
eczacı
uyuşturucu operasyonu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir