Medimagazin logo

Kadın Hekimlerden fark yaratan projeler: Kaynaştırma Eğitimi Alan Çocuğa Yaklaşım

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) iş birliğinde, “Kaynaştırma Eğitimi Alan Çocuğa Yaklaşım” konulu sempozyum düzenlendi.
Kadın Hekimlerden fark yaratan projeler: Kaynaştırma Eğitimi Alan Çocuğa Yaklaşım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Batman Kültür Merkezi’nde, 7 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen sempozyuma öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

Otizmli, öğrenme güçlüğü çeken ya da dikkat eksikliği olan çocukların, kaynaştırma eğitimi aldıktan sonra, normal gelişim gösteren akranları ile aynı sınıfta öğrenim görürken yaşayabilecekleri zorlukları ve bu zorlukları gidermek amacıyla yapılması gerekenlerin ele alındığı sempozyuma, Batman ve çevre illerde görev yapan öğretmenler katıldı.

BAŞKAN DR. BAŞER: VAKFIMIZ EĞİTİMİN HER ALANINDA

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Demet Orhan Başer, “KAHEV olarak birçok çocuğumuza burs vermenin yanında eğitimin her alanına destek veren çok çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün de ‘KAHEV’le Eğitimde Fark Yaratan Projeler’ kapsamında siz değerli öğretmenlerimizi burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizi kırmayarak davetimizi kabul eden sayın konuşmacılara, Doçent Doktor Ayşe Burcu Ayaz Hocama , Uzman Doktor Tuğçe Cansu Özçelik’e ve bu etkinliği birlikte gerçekleştirdiğimiz Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YOĞUN TALEP VARDI, BİR OTURUM DAHA YAPILDI

Yoğun talep nedeniyle eş iki ayrı oturumda gerçekleştirilen sempozyumda, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Burcu Ayaz, “Otizm Spektrum Bozukluğu” ve “Disleksi, Öğrenme Güçlüğü ve Zeka Geriliği Olan Çocuğa Yaklaşım” konulu sunumunda bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Sempozyumun diğer konuşmacısı, Batman Bölge Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Tuğçe Cansu Özçelik ise “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivitesi Olan Çocuğa Yaklaşım” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Sempozyum, katılımcı sorularının yanıtlanmasının ardından düzenlenen plaket töreniyle sona erdi.

kahev
dr. demet orhan baser
batman
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir