Medimagazin logo

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: Sağlık Bakanlığında birkaç sorun yaşadık

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç herhangi bir kamu kurumundan istedikleri bilgi, belgeyi süresi içinde aldıklarını vurgulayarak belirterek Sağlık Bakanlığında birkaç sorun yaşadıklarını dile getirdi
Kaynak: AA
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: Sağlık Bakanlığında birkaç sorun yaşadık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Malkoç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Kamu Denetçiliği Kurumunun 2020 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Şehir hastaneleri sözleşmeleriyle ilgili bir soru üzerine Malkoç, bununla ilgili henüz bir başvuru gelmediğini, yasaları gereği şikayet başvurusu üzerine çalıştıklarını ifade etti.

Malkoç, herhangi bir kamu kurumundan istedikleri bilgi, belgeyi süresi içinde aldıklarını vurgulayarak, Sağlık Bakanlığında birkaç sorun yaşadıklarını, hem bakanı ziyaret ederek, hem de "Diğer yasal yollara başvuracağız." diyerek bu konuyu da çözdüklerini anlattı.

Başvuruların yüzde 99'unun 6 aylık süre içinde karara bağlandığını bildiren Malkoç, yüzde 1'lik kısmında ise bazı bilgi, belgelerin yeterli olmayıp daha sonra eklenmesi, dosyaların bilirkişiye gönderilmesi nedenleriyle gecikme olduğunu belirtti.

şehir hastanesi
şeref malkoç
Yorum (1)
hakan
AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE CARİ GİDERLER BAKANLIKMI ÖDEYECEK? Sağlık Bakanlığı'nın 2020 yılında yapacakları belirlendi! Mad:1(Kalkınma planı) Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine ayrılan kaynakların akılcı etkin ve verimli kullanılması sağlanacaktır. Tedbir 580.1.Aile Hekimlerince sunulan sağlık hizmetlerini nitelik ve nicelik olarak iyileştirmek suretiyle ihtiyacın bu aşamada karşılanması sağlanacaktır. Mad2: Aile hekimi Yönetmenliğin düzenlenmesinin ardından uygulamaya esas değişiklikler yapılacaktır. Özellikle Aile sağlığı merkezlerinde Gruplamadan dolayı çalışan Diplomalı Tıbbi Sekreterleri bir nebze olsun umutlandırdı. Diplomalı Tıbbi Sekreterler hakları olan maaş ve güvenceyi istediklerini ifade ettiler. Türkiye Geneli Bu bazı Aile sağlığı merkezlerinde yapılan haksızlığı nasıl giderilecek? Aile hekimleri Gruplamadan dolayı Diplomalı Tıbbi Sekreterlere önceden Asgari ücrette yatırıp bizlere birazını geri vereceksin diye işsiz olan Sağlık personelini önceden bildiriyor. Tazminat konusunda herhangi bir haklarını vermiyorlar. Şuan bu sorunlara 2020 yılında Sağlık bakanlığının Aile hekimliği Yönetmenliğinde değişikliğin olması çözüm sağlayacaktır. Aile sağlığı merkezlerinde Aile hekimleri maliyetle uğraşmazlarsa kendi hastalarıyla daha fazla ilgilenir Hasta memnuniyetinin düşüşün önüne geçerler.Türkiye Geneli Aile sağlığı merkezlerinde Özellikle Türkiye geneli Cari giderleri Sağlık bakanlığı kendisi öderse 4 sağlık personeli iş sahibi olacaktır.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir