Medimagazin logo

Kars'ta arkadaşının kimliğini açıklamayan kadın doktora 'fuhuş suçlaması'

Doktor, kaldığı apart otelin görevlilerine gelen arkadaşının kimliğini vermediği için tehdit edilerek polise şikayet edildi. Gelen polisleri içeri almayan doktor 'şüpheli' gerekçesiyle gözaltına alındı.
Kaynak: cumhuriyet.com.tr - Ece Piroğlu
Kars'ta arkadaşının kimliğini açıklamayan kadın doktora 'fuhuş suçlaması'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kars’ta görev yapan bir doktor, iddiaya göre kaldığı apart otele misafir olarak gelen kadın arkadaşının kimliğini “yasal olmadığı” için apart görevlilerine vermeyince, “fuhuş yapmak”la suçlandı. Kapısına polisin geldiğini ve karakola götürüldüğünü belirten doktor, “Israrla içerdeki misafiri görmek istediler. Evimi arama yetkileri olmadığını, misafirimin cinsiyetinin sorulmasının çağdışı olduğunu söyledim” dedi. 

İddiaya göre, apart görevlisi, doktorun misafirinin kimliğini görmek istedi. Doktor kimliği vermeyince misafirinin “kadın mı erkek mi” olduğu soruldu. Doktor bu bilgiyi de vermeyince görevliler polisi arayarak doktoru “fuhuş yapmak”la suçladı. Doktorun kaldığı daireye giden polis, evi aramak ve içerideki misafiri görmek istedi. Polisi “evi arama yetkisi yok” diyerek içeri almayan doktor, “Herkeste aynı örümcek kafalılık var” dediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Doktor hakkında tutulan tutanağın gerekçesi olarak ise arkadaşının “şüpheli” olduğu gösterildi. Doktor, “Peki, bana nasıl tanımadığım bir insan tarafından ısrarla misafirimin cinsiyetinin sorulabileceğini sorguladınız mı?” demesi üzerine polis memuru tarafından “Saatlik fuhuş diye bir şey var sonuçta” cevabını aldı. 

"Hukuka aykırı"

Fuhuşla suçlandığını söyleyen doktor, yaşanan süreci sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: “Maalesef ortamda o kadar eşitsiz ve ezici bir tavır vardı ki kendi yönelttiğim şikâyeti geri aldım. Eşyalarımı almak için evime döndüğümde de apart görevlisi aracımızın yolunu kesti ve tehditkâr bir şekilde yarın eşyalarımı toplayıp gitmemi söyledi. Karakoldaki muameleden sonra polisi arayamadım.”

Hukukçu Prof. Dr. Adem Sözüer, polisin yaptığının suç olduğunu belirterek “Apart daire kiralanan yer o kişinin konutudur. Kişinin kimi misafir olarak kabul edeceği onun tercihidir. Ancak bir suçun işlenmesi ve önlenmesi söz konusuysa kişinin kimliği sorulabilir veya konutuna girilebilir. Bu tür müdahaleler de kural olarak hâkim kararı gerekir. Bazı hallerde savcılığın talimatı da yeterli olabilir. Bir kadına yönelik, fuhuş yapabileceği iması, kişinin kolluk otosunda haksız tutularak özgürlüğünün kısıtlanması, kişinin konutuna geçici süre de olsa girişinin engellenmesi, suç oluşturan davranışlardır” dedi.

kars
apart otel
kadın doktor
fuhuş suçlaması
polis
Yorum (6)
ömer hayyam
4 duvar arasında olan veya olmayan kimseyi ilgilendirmemeli...
50
Cevapla
dr g1
4 duvar arasında olan her şey yasal ise kimseyi ilgilendirmez, yasal değil ise herkesi ve emniyeti ilgilendirir.
16
Cevapla
Hasan Akdemir
Memlekette neredeyse ortalık yerde birbirlerini güzelleyen insanlar sürekli ekranlarda gözüküp hiç bir şey yapılmazken, kendi halinde birisine evinde bu şekilde uygulama yapılması, başımızdan eksik olmayan belaların katlanarak devam edeceğinin en güzel göstergesi.
57
Cevapla
Dr selim
Karsta ismini hatırlamadığım öyle 2-3 apart vardı, şaşırmadım üzücü bir durum
13
Cevapla
se
Mahkeme kararı olmadan kimse konuta giremez, arama yapamaz, kimlik soramaz, karakola götüremez. Bir şeyin yasal/suç olup olmadığına hakim karar verir.
37
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir