Medimagazin logo

Kayseri Şehir Hastanesinde göz hastalıklarına excimer lazer yöntemi ile müdahale

Kayseri Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Necati Duru, hipermetrop, miyop ve astigmat hastalarının excimer lazer yöntemi ile en fazla 5 dakikada sağlıklı görme yetisine ulaştıklarını söyledi
Kaynak: İHA
Kayseri Şehir Hastanesinde göz hastalıklarına excimer lazer yöntemi ile müdahale
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi konumunda olan Kayseri Şehir Hastanesi’nde yapılan excimer lazer yöntemi ile hipermetrop, miyop ve astigmat hastaları, gözlüklerden 5 dakikada kurtuluyor. Excimer lazer ameliyatı hakkında bilgiler veren Kayseri Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Necati Duru, operasyonunun ağrısız olduğunu söyleyerek, “18 yaşını doldurmuş, son 2 yılda 0.50’den fazla numarası değişmeyen, kornea dokusu kalınlığı yeterli olan hastalarımız yapacağımız tetkikler sonucunda farklı bir göz hastalığı da yoksa lazer tedavisine uygundur. Romatizma hastalığı olanlar, kontrolsüz diyabeti olanlar, hamile hastalarımız, emziren kadınlar ve belirgin göz hastalığı olanlar hastalarımıza standart lazer tedavisini uygulamıyoruz. Bu cerrahi bir operasyondur. Her cerrahi operasyonunun riskleri vardır. Enfeksiyon bizim için en önemli risktir ama çok nadir karşılaşıyoruz. Bıçaksız lazer dediğimiz yöntemde ise kornea dokusundan kapakçık kaldırıyoruz. Bu dokuda kırışıklıklar ya da bu doku altında birikimler olabilir. Bunlar bizim yönetebildiğimiz komplikasyonlardır. Çok nadir karşılaşıyoruz, hastalarımızın bunlardan korkmasına gerek yok. Modern dünyada uçağa binmekten vazgeçemediğimiz gibi lazer tedavisi olmak istiyorsak, bunlardan korkmamamız gerekir. Bıçaksız lazer yöntemi gerçekten ağrısız bir yöntem. Bu yöntemde hastalarımız 6 saat sonra iş hayatına dönebilir” ifadelerini kullandı.


Okuyucu istedi, bu yorum Manşette! 



Operasyonda yüzde 99 oranında başarı elde ettiklerini kaydeden Duru, “Bu operasyonda yüzde 100 başarı oranımız yok ama yüzde 99 oranında hastalarımızın numaralarını 0.50 ve altına düşürebiliyoruz. Ameliyat olduktan sonra gözün hassas olduğunu hastalarımız bilmelidir. Özellikle bıçaksız lazerle yaptığımız ameliyatta hastalarımız ilk gün gözünü ovuşturmamaları gerekmektedir. Hastalarımızın ilk 1 hafta ağır aktivitelerden kaçınması lazım. 20 gün deniz, havuz gibi aktivitelerden uzak durmaları gerekiyor. Bayan hastalarımız da 23 makyaj yapmaktan kaçınmaları lazım” şeklinde konuştu. 

göz sağlığı
doc. dr. necati duru
Yorum (12)
Hasan Akdemir
Aynı operasyonu yaptırıp da gözleri bir hafta yanan birisi olarak ağrısız işlem denmesi pek inandırıcı gelmedi ama sonuç güzel. Gözlüksüz etrafı görebilmek, yağmurda-tozda gözlükleri silmeye uğraşmadan yürüyebilmek, gözlüğün burun kökünüzde yaptığı baskıdan kurtulmak çok harika bir şey. Çocuklarımın da tıbbi durumu uygun olunca onlara da yaptırmayı düşünüyorum.
16
Cevapla
Dr Hakan
Bildiğim kadarıyla excimer laser uygulamasının SGK ödemesi yok. Özel hastanelerde 8-10 bin TL tutan bir işlem. SGK ödemesi kapsamına girdiyse çok güzel.
10
Cevapla
Necati Duru
Dr. Hakan bey; excimer lazer uygulaması SGK ödemesi kapsamında değil. Hastalarımız hastane veznesine 1500 TL ücret yatırıyor. Hastane yönetiminin belirlediği bir fiyat bu. Elbette bu fiyat yakın zamanda güncellenecektir. Hasan Akdemir bey; femtosecond LASİK (bıçaksız lazer) yönteminde ağrı sadece 6-8 saat sürüyor (kendim de aynı yöntemle lazer oldum). Ama PRK dediğimiz yöntemde ağrı 3-5 gün devam ediyor haklısınız. Şahsıma bıçaksız lazer yöntemi sorulduğu için o şekilde cevap verdim.
46
Cevapla
Büşra
merhaba , güncel fiyat hakkında bilgi verebilir misiniz? ayrıca lens kullanmak ameliyata engel mi? ameliyattan 1 yıl önce lens kullanmamak gerektiği doğru mu? teşekkür ederim..
13
Cevapla
Caner şafak
Hocam ben yaklaşık 10 sene önce ameliyat oldum lazer lakin tekrardan Göz numaram yukseldi acaba tekrardan lazer ameliyatı olabilirmiyim
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir