Medimagazin logo

Keçiören EAH'ta kapıya dayananların babası: Özür dilerim

Ankara'da yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ahmet Öztaş'ın (31) sağlık çalışanlarına yönelik eylemi gerçekleştiren yakınları arasında bulunan babası Mehmet Öztaş, "Bizim canlarımız onlara emanet. 6 doktora da 'Allah razı olsun, ellerinize sağlık, benim çocuğumu siz öldürmediniz, sorumlusu siz değilsiniz' dedim. Hepsinden özür diledim, polislerden de özür diledim" dedi.
Keçiören EAH'ta kapıya dayananların babası: Özür dilerim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Silahlı kavgada kardeşi Fırat Öztaş (25) ile yaralanan Ahmet Öztaş'ın, kaldırıldığı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmesi ardından meydana gelen olaylara ilişkin, iki kardeşin ailesi ilk kez konuştu. Baba Mehmet Öztaş, oğullarıyla daha önceden husumeti olan kişilerin plan yapıp, berbere giderek çocuklarını kurşunladığını söyledi. Vefat eden oğlu Ahmet Öztaş'ın da ateş eden kişiyi durdurmak için silahın üzerine atladığını anlatan Öztaş, küçük oğlunun ağabeyini kucağına alarak araçla hastaneye gittiğini belirtti.

'DOKTOR, İÇ KANAMAYI DURDURMAYA ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ'

Baba Öztaş, sağlık çalışanlarının kendilerini korumak için kapıyı kapatıp sedyelerle birakat kurmalarına ilişkin görüntüleri sosyal medyada gördüğünü söyleyerek, "Oğlum yaralıydı sedyenin üzerindeydi. Onu görünce 'ağabeyin nerede' diye sordum. 'Baba ağabeyim ameliyatta' dedi. Ameliyat odası dedikleri yer müdahale odasıydı. Kapıya vurdum, kapıyı açmadılar. Tekrar güvenlik kapıya vurdu. Bir doktor çıktı, 'Amca senin oğlun kurşunu yakından yediği için iç kanaması var. Onu durdurmaya çalışıyoruz' dedi. Ben o sırada 'oğlum öldü mü' dedim. 'Onu yaşatmaya çalışıyoruz, 1 saat kadar müsaade et bize gereken bilgiyi vereceğiz' dediler" diye konuştu.

'ÖLDÜĞÜNE İNANMAM İÇİN YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTEDİM'

Daha sonra oğlunun durumunu tekrar doktora sorduğunu aktaran baba Öztaş, şunları söyledi:

"Çocuğumun vefatını söylediler 'başın sağ olsun' dediler. Ben orada 'oğlumun öldüğüne inanmam için yüzünü görmem gerekiyor' dedim. Ben acılı bir babaydım. Karım kendini kaybetmişti, saçını başını yoldu. Biz orta kapıda 10-15 kişiydik. Sonra çocuklarımın hepsini dışarıya çıkardım. Oradaki emniyet amiri 'Buraya polislerden koridor kurun' dedi. Ben 'gerek yok, benim ailem taşkınlık yapacak bir aile değil, acısı var hepsi de dışarıda, doktorlarımız rahatlıkla çıkabilir' dedim" ifadelerini kullandı.

'HEPSİNDEN ÖZÜR DİLEDİM'

Dışarıya çıktıklarında doktoru gördüğünü anlatan Mehmet Öztaş, "6 doktora da 'Allah razı olsun, ellerinize sağlık, benim çocuğumu siz öldürmediniz, sorumlusu siz değilsiniz' dedim. Hepsinden özür diledim, polislerden de özür diledim. Başhekim de yanımdaydı. 'Eğer bu hastanede kırılan dökülen bir şey varsa hepsini ben ödeyeceğim' dedim. O arada, emniyet amiri 'Bizler sizin için buradayız, siz bize kolaylık gösterdiniz, Allah size sabır versin, sizden şikayetimiz yok' dedi. Dışarı çıktım ailemi sakinleştirdim. Bütün olayımız bu oldu. Bizim canlarımız onlara emanet. Kemal Atatürk ne demiş, 'beni Türk hekimlerine emanet edin' demiş. Ben evlatlarımı onlara emanet ettim, ben nasıl onlara karşı gelebilirim, kim gelebilir. Ben dağ gibi önlerinde dururum. Biz onlara karşı gelmiş olsaydık evlatlarımızı nasıl onlara götürüp muayene ettirebilirdik" diye konuştu.

Anne Yeter Öztaş da "Biz acılıydık, çok üzgünüz" dedi.

keçiören
eah'ta
lapıya
dayananların
babası:
özür
dilerim
Yorum (5)
KESİN ÖYLE
baba o kadar masum anlatmış ki içerdekiler boşuna barikat kurmuş yazıklar olsun haklarında soruşturma başlatılsın denilecek neredeyse :D Birde kapının arka tarafının videolarını paylaşınca babanın açıklaması ile o zaman bakmak lazım..
37
Cevapla
Dr
Ben bir vatandaş olarak bu yazıyı eski türk filmlerindeki Ömerciğin hikayesi gibi göz yaşlarıyla okudum. Sizi gidi sağlıkçılar sizi. !!! milletin can derdiyle uğraşacağınıza kendi can derdinize düşüp barikat kurarsınız haaaaaa (!) Tez barikatı açın, vatandaşımız herşeyin intikamını sizden almasına nasıl engel olursunuz. Sizi gidi sizi. toplumda infial uyandırmaktan hepinizi meslekten men ve doğru hapise göndermek lazım ya. Neyse vatandaşımız sizi yine büyüklük gösterip affetmiş, hadi iyisiniz gene
15
Cevapla
Doğru Söyleyen
Bak nasıl adam etmişler. Neymiş "Beni Türk hekimlerine emanet edin".
9
Cevapla
drsurgeon
HİÇ İNANDIRICI DEĞİL.....
12
Cevapla
Tunca
Öyle bir anlatmışki ortada özür dilenecek bir durum yok. Herşey masumane. Peki bu adam neden özür dilemiş o zaman?
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir