Medimagazin logo

Kedi ve köpekleri zehirleyen doktora 'pişman olmadığı' için indirimsiz 5 yıl hapis cezası verildi

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde, oturduğu sitenin bahçesinde komşularının beslediği kedi ve köpekleri zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan Dr. Zeynel Abidin Yargıç (38), 'mala zarar verme' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın suçtan pişmanlık duymaması nedeniyle cezada indirim uygulamadı
Kaynak: DHA
Kedi ve köpekleri zehirleyen doktora 'pişman olmadığı' için indirimsiz 5 yıl hapis cezası verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA - Gölbaşı Hacılar Mahallesi'ndeki sitede 16 Aralık 2018 gecesi, site sakinleri tarafından beslenen 3 köpek ve 2 kedi zehirlenerek öldürüldü. Hayvanları besleyen Sabriye Banu İç, Hazar Onur Demirtemel, Rıza Erginay, Yılmaz Belendir ve Bayram Buğra Irmak, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Site sakinleri, elinde bir bidonla hayvanların peşinde giden bir kişiyi tespit etti. Bu kişinin, daha önce sitede hayvan besledikleri için kendilerine tepki gösteren site sakini Dr. Zeynel Abidin Yargıç olduğunu iddia ederek, Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyuruşunda bulundu. Site sakinleri, delil olarak da ölen hayvanların fotoğrafları ve güvenlik kamera görüntüsünü savcılığa sundu.

'MALA ZARAR VERME'DEN DAVA

Savcılık ifadesinde kedi ve köpekleri kendisinin zehirlemediğini söyleyen, ancak güvenlik kamera görüntülerinde elinde bidonla nereye gittiğini açıklayamayan Dr. Yargıç hakkında 'mala zarar verme' suçundan dava açıldı. Gölbaşı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, şikayetçiler Yılmaz Belendir, Bayram Buğra Irmak, Hazar Onur Demirtemel, Rıza Erginay, Sabriye Banu İç ve avukatları katıldı. Tutuksuz sanık duruşmaya gelmezken avukatı Faruk Keskinkılıç hazır bulundu.

BERAAT TALEBİ

Sanık avukatı, ortada sahipli bir hayvan bulunmadığı için, 'mala zarar verme' suçunun işlenmediğini belirterek müvekkilinin beratını talep etti. Şikayetçilerin avukatları ise iki hayvanın evde, diğerlerinin ise site bahçesinde öldüğünü, site bahçesinde bakılan hayvanların Yargıtay tarafından 'sahipli hayvan' olarak kabul edildiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

CEZADA İNDİRİM YOK

Mahkeme heyeti, sanığın, 'mala zarar verme' suçunu işlediğinin anlaşıldığını, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar, tehlikenin ağırlığı ve sanığın güttüğü amaç göz önünde bulundurularak, her katılan için birer yıl olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanığın mahkemedeki tutumu ve suç nedeniyle pişmanlık duymamasını da göz önünde bulundurarak cezada indirime gidilmedi.

kedi
zeynel abidin yargıç
Yorum (4)
DR.SÖYLET DOĞRUSÖZ
ESAS TEPKİ VE NEFRETİNİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET UYGULAYAN HAYVANLARA GÖSTERMESİ GEREKİRKEN, MASUM VE SAVUNMASIZ CANLILARI ÖLDÜRÜP KUSMUŞ ÇOCUK HASTALIKLARI UZMANI DOKTOR..ALLAH TEZ ZAMANDA SENİ ÖLMÜŞLERİNE KAVUŞTURUR İNŞALLAH..
15
Cevapla
Hasan Akdemir
Dün ağzı yaralı zayıflamış kedimi bahçede gördüğümde kalbime bıçak saplanmış gibi olmuşken, şimdi bu haberle nefretimi kabartarak günü sonlandırmak hoş olmadı. Bu adam kendisinden nefret ettirerek, içimdeki insanlığı, sevgiyi törpüleyip ikinci bir zafer daha kazandı. CANLARI, MAL sayma hukuğu son bulmadan bu olaylar devam eder gider.
37
Cevapla
Kelaynak
Mahkeme bu cezayı adama doktor olduğu İçin vermiştir. Kimseye böyle bir ceza verilmiyor. Türkiye’de hakim, savcı, kaymakam default doktor sevmez. Bu 20 yıl önce de böyle idi, sadece şimdi değil. Ama bu devirde olgunlaşamamış kişilerin doktorlara karşı tavrı daha incitici hale gelmiş ve bu fiiliyatta sistematik hale getirilmiştir. ( Hayvanlara çok yazık olmuş, içim acıdı ama bunu başka birisi yapsa para cezası ile, hatta onu da ödemeden yırtardı. Burda cezanın sebebi bence suçlunun doktor olmasıdır).
25
Cevapla
Sedef Almaç
Yaşatmak için yemin eden bir hekimin yaptığı bu davranış utanç verici yazıklar olsun hayvanlara bunu yapanın insan sevgisi de yoktur.. Hekimliği yapmamalı
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir