Medimagazin logo

Kendisine doktor süsü veren yazar Metin Hara mahkemeye zorla getirilecek

Düşünce gücü, enerji gibi konuları içeren kitaplarıyla bilinen ve bir dönem dünyaca ünlü model Adriana Lima ile yaşadığı aşk ile konuşulan yazar Metin Hara, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşmasına katılmayınca hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verildi.
Kaynak: DHA
Kendisine doktor süsü veren yazar Metin Hara mahkemeye zorla getirilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya, "Diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Metin Hara katılmadı. Duruşmada söz alan Metin Hara'nın avukatı, "Kovid-19 nedeni ile müvekkilimiz katılmak istemedi. Gelecek celse hazır edeceğiz" dedi. 

Mahkeme, çağrıldığı halde duruşmalara katılmayan Metin Hara hakkında zorla getirme kararı çıkartılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.


Diploması olmadan kendine doktor süsü veren Metin Hara'nın hapsi istendi


5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede, Beşiktaş Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü "şikayetçi" sıfatıyla yer alıyor. İddianameye göre 13 Temmuz 2017'de BİMER'e Metin Hara'nın şikayet edilmesi üzerine, ihbarın Beşiktaş Kaymakamlığı'na gönderildiği, kaymakamlığa bağlı ilçe sağlık müdürlüğü yaptığı incelemede, Hara'nın sahibi olduğu "İnsanagüven" isimli danışmanlık şirketinin faaliyet izni bulunmadığını, Hara'nın hekim olduğuna dair diploması olmadığı ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği kapsamında bulunan uygulamaları yapabileceğine dair herhangi bir sertifikasının bulunmadığı halde "Tamamlayıcı Tıp Uzmanı" unvanını kullandığı tespitiyle işyeri o dönem mühürlenerek savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

İnternet üzerinde yapılan araştırmada da Metin Hara'nın kendisini "fizyoterapist, enerji uzmanı ve tamamlayıcı tıp uzmanı" olarak tanıttığı, eğitimler düzenlediği, seanslar ile hastalıkları tedavi ettiği, tedaviye yardımcı olduğu gibi beyanlarda bulunduğu kaydedildi. Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada Metin Hara'nın, İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksek Okulu mezunu olduğu, başka "Tamamlayıcı Tıp Uzmanı" unvanını kullanabileceği bir belgesi ve diplomasının bulunmadığı belirtildi. Suçlamaları reddeden Metin Hara'nın, bu zamana kadar herhangi bir belge ibraz etmediği kaydedilen iddianamede, "Diploması olmadığı hâlde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. 

metin hara
zorla getirme karari
tabip unvanini takinmak
hapis
Yorum (6)
Ahmet dogrugorur
Merhaba,editor Metin Hara bey ulaşılmaz biri değil aranırsa gerekli açıklamayı yapacaktır. 1- metin bey kpss çalışsın memir olsun istiyorsunuz degil mi? Girişimci olmasın? 2- 1950de herkesin devlet memuru olduğu mısır devletine sonrasında ne olmuş okuyun.
26
Cevapla
Hasan Akdemir
Her gün böyle tiplerin yanlış yönlendirmesiyle tedavi olamayan veya yanlış yollara giden hastalara rastlıyorum. Burada ceza gerçekten uygulanırsa çok güzel bir örnek olacak.
22
Cevapla
Senem Tok
1 günlük eğitim ile Eğitimsiz kimselerin dahi sülük tedavisi sertifikası alarak sülük ile tedavi yaptığı bir ortamda fizyoiterapist diplomasına sahiip eğitimli birinin insanları tedavi etmesi çok normal örneğin Almanya da fizyoterapistler kendi muayene hanelerinde özgürce hasta tedavi ederbiliyorlar . Ev doktorları dahi fizik tedavi reçetesi yazarak hastaların fiyoterapistler tarafıdan kendi muayenehanelerinde tedavi edilmesini sağlıyor . Hastalarla birebir çalışan ve değerlendiren Fizyoterapistlerin haklarının gerçekçi bir şekilde teslim edilmesi ve değerlerinin bilinmesi dileğiyle
4
Cevapla
ömer hayyam
1219 sayılı kanuna göre türkiye cumhuriyetinin hükümranlık sürdüğü bu topraklarda hekim dışında her kim olursa( eczacı, hemşire, ebe, fizyoterapist,anestezi teknikeri, güzellik uzmanı,...vs ), maddi kazanç olmasa bile dünyanın basit tedavisini yapsa dahi, 2-4 yıl hapis cezası + 1000 gün adli para cezası alır nokta
3
Cevapla
Ahmet
Ömer hayyan bey, merak ettim metin bey ne tedavisi yapmış? Masumiyet karinesi nerde kalıyor? Sana da bu haberdeki gibi biri kimlik bilgileri gizli ihbar yapsa suçlu gibi böyle haber yapılsa ne olacak? Önce hukuk.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir