Medimagazin logo

Kılıçdaroğlu'nun iddiasına Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında bulunduğu bir iddia üzerine Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi
Kılıçdaroğlu'nun iddiasına Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında Sakarya’da, 32 yaşındaki yatalak bir hastanın, 3 bin TL Bağ-Kur prim borcu olduğu için sağlık hizmeti alamadığını ve ölüme terk edildiği yönünde bir iddiada bulunmuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin grup toplantısında Sakarya’da, 32 yaşındaki yatalak bir hastanın, 3 bin TL Bağ-Kur prim borcu olduğu için sağlık hizmeti alamadığını ve ölüme terk edildiğini iddia etmiştir." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İddialar üzerine yapılan incelemede, hastanın 2015 Aralık ayından itibaren Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri tarafından takip altında olduğu ve kesintisiz sağlık hizmeti aldığı tespit edilmiştir. Sistem incelendiğinde, hastamıza, evde sağlık hizmetleri kapsamına alındığı tarihten itibaren 118 kez tıbbi destek işlemi yapıldığı görülmektedir. İddia edildiği gibi hastanın Bağ-Kur prim borcundan dolayı sağlık hizmeti alamadığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanın evde sağlık ekibi tarafından ev ziyaretleri devam etmektedir; yara polikliniğinde takip ve tedavisi yapılmaktadır. Ayrıca hastamız evde fizik tedavi hizmeti de almıştır. Bilgilerinize saygı ile sunulur." denildi.

kemal kilicdaroglu
saglik bakanligi
Yorum (1)
Hasan Akdemir
Birileri bana "şuna şöyle yapmışlar " deyince genelde ilgilileri arayıp gerçekliğini araştırırım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun her sözü araştırmadan meclise taşıması kendisine sürekli puan kaybettiriyor.
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir