Medimagazin logo

Köklü üniversite hastanesindeki son onkoloji uzmanı da istifa etti: Özele geçiyorlar!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi kanser hastaları, onkoloji uzmanı doktor olmadığı için mağdur oldu. Onkoloji servisinin son doktoru da istifa etti. Ağır kanser hastaları tedavi için il dışına gitmek zorunda kalıyor.
Köklü üniversite hastanesindeki son onkoloji uzmanı da istifa etti: Özele geçiyorlar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şiddete uğrayan, ağır çalışma koşullarına dayanamayan, hak ettiği değeri görmeyen doktorlar ya istifa edip özel hastanelere geçiyor ya da Türkiye’yi terk edip yurtdışına yerleşiyor. Hal böyle olunca hastanelerde doktor sıkıntısı yaşanıyor.

Bunun son örneklerinden biri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi oldu. Uzun yıllardır kentte medikal onkoloji uzmanı olarak görev yapan son kişi olan Prof. Dr. Hüseyin Engin 2021 yılının nisan ayında istifa etti. O günden sonra yerine başka bir doktor da görevlendirilmedi. Böylece il genelinde kadrolu medikal onkoloji uzmanı kalmadı. Kanser hastalarının tedavileri sekteye uğradı.

İL DIŞINA GİDİYORLAR

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın gaberine göre; Doktor yokluğunda kanser hastaları çevre illerdeki hastanelere gidiyor. Hastanenin internet sisteminden randevu almak istediğimizde onkoloji bölümü halen aktif görünüyor ancak bu yıl için ve önümüzdeki yıllar için randevu alınamıyor.

Telefon ile randevu almayı denediğimizde ise yetkililer, hastanede onkoloji doktoru olmadığı için bölümün kapatıldığını ve randevu verilmeyeceğini aktardı.

HASTALAR MAĞDUR

Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde bir tane bile onkoloji uzmanı doktor olmadığını söyleyen Zonguldak Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı, “Onkoloji uzmanı istifa etti. Çalışma koşullarından dolayı doktorlar burada kalmak istemiyor. Hastanede onkoloji uzmanı olmadığı için hastalar ildeki diğer hastanelere ya da yakın şehirlerdeki hastanelere yönelmek zorunda kalıyorlar. Bu durum çözülmek isteniyorsa üniversite hastanelerinin şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Ülkede zaten yetişmiş onkoloji uzmanı sayısı az. Onlar da özel hastanede çalışmayı tercih ediyor” diye konuştu.

Cumhuriyet’e konuşan hasta yakını İbrahim Akyürek, “Onkoloji doktorunu koronavirüs bölümüne verdiler. Hastalar tepki gösterince görev yerine geri geldi ancak sonra da kendisi istifa etti. 

KEMOTERAPİ SIRASI VAR

Diğer hastanelerde kemoterapi sıraları var. Hastamızı İstanbul’a, özel bir hastaneye götürmek zorunda kaldık. Hadi bizim imkânımız var ama imkânı olmayan insanlar ne yapacak?” ifadelerini kullandı. 

zonguldak bulent ecevit universitesi hastanesi
onkoloji uzmani
Yorum (8)
Uzman Doktor
Özellikli hekim arkadaşlar ile sözleşme imzalanmalı. Mühendislerde devlet ile sözleşme sonucu aylık 4 mühendis maaşı alan var. Bu tarz hekim arkadaşlara devlet bu hakkı tanımalı ama nerdeeee...
20
Cevapla
Osman Şimşek
Daha durun bunlar daha iyi günlerimiz, o kadar hekim döverseniz yarın bir gün hekim arayacak duruma gelirsiniz..
25
Cevapla
Ser Ket
Yetkililere yazıklar olsun, onkoloji uzmanı gittiyse gitti, uzman hemşire nilay niye gorevlendirilmedi yerine... Bu arada uzman hemşire nilay nerelerde hiç sesi çıkmıyor uzun zamandır :)
29
Cevapla
Dr. Yüksel
Onkoloji gibi branşlarda doktor olsa bile hasta çokluğu nedeniyle yeterli hizmet alınamıyor. Hocalar da yüksek ücret istiyor. Bu gibi branşlarda az doktor yetişmeye devam edeceğine göre uzman yardımcısı doktorlar gündeme gelmeli diye düşünüyorum.
3
Cevapla
Metin
Daha beter olsunlar hiçbir branşda dr bulamasınlar
34
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir