Medimagazin logo

Kokoreç serotonin kaynağı!

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, kokorecin ciddi serotonin kaynağı olduğunu ve mutluluk verdiğini söyledi.
Kaynak: Milliyet
Kokoreç serotonin kaynağı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Serotonin hormonunun insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi verdiğini, eksikliğinde ise depresyona yol açtığını belirten Dr. Dizdar, “Bağırsak ve beyin en büyük serotonin kaynağıdır. Azaldığı takdirde depresyon meydana geliyor zaten. Kokoreç bütün alerjilere etki edecek kadar fayda sağlar. Yani uyumla ilgili ne kadar sorun varsa ona etki eder” dedi.

‘Alerjiye iyi gelir’

Günümüz hastalıklarının önemli bölümünün bağırsak florasının bozulmasına bağlı olduğunu dile getiren Dr. Dizdar, “Bunların içinde otizm, alerjiler, romatizma gibi hastalıklar sayılabilir, bunlara olumlu etki eder” diye konuştu.

Kokorecin bozulmaya çok açık olduğunu belirten Dr. Dizdar şöyle devam etti: “İnsanların hijyen takıntısı var ama bir yere kadar. Pşirme işlemi hemen yapılmak zorunda. Kokoreççiler ‘Bir gün suda bekliyor’ diyor ama hiç zannetmiyorum. Çünkü kokoreç bozulmaya çok açıktır. Hemen temizliği yapılıp içi açılır, sonra yıkanır, arkasından zaten sarılıp haşlanıyor; temizliği bu kadar. Sıfır hijyene indirmeye çalışırsan kokoreçliğini yitirir” dedi.

kokoreç
serotonin
depresyon
Yorum (1)
mahmut
Bugüne kadar neden hiç mutsuz bir koyun görülmediğinin sebebi de böylece anlaşılmış oldu.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir