Medimagazin logo

Komadaki kadın fişi çekilecekken gözlerini açtı

"Hiç umut yok, artık eşinize veda etmeniz gerekiyor." Doktorlar İngiltere'de yaşayan ve çok nadir görülen bir hastalık nedeniyle komaya giren genç kadının yaşam destek ünitesinden ayrılması gerektiğini eşine böyle açıklıyordu.
Kaynak: HÜRRİYET
Komadaki kadın fişi çekilecekken gözlerini açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

40 yaşındaki Jenny'nin kocası ise son bir kez eşinin beyin fonksiyonlarının kontrolü için MR'a sokulmasını ve bir şans verilmesi için fişinin çekilmemesini istiyordu. O anda tartışmalar başladı ve ne olduysa oldu. Genç kadın gözlerini açtı, doktorlar şoke oldu eşi ise sevinçten ne yapacağını bilemedi.

DOKTORLARLA TARTIŞMAYI DUYDU GÖZLERİNİ AÇTI

Nadir görülen bir sinir sitemi hastalığı olan ve bilincin kapanmasına neden olan Guillain-Barre Sendromu hastası Jenny Bone, kocasının doktorlarla tartışmasını duyunca hayata geri döndü.

DUYUYORDUM AMA TEPKİ VEREMİYORDUM

Doktorlar artık hiç umut olmadığı gerekçesiyle yaşam destek ünitesini kapatmayı önerince buna karşı çıkan Jenny'nin kocası eşini hayata döndüren sözleri söylemiş oldu. Bu tartışmayı duyan 40 yaşındaki İngiliz kadın Jenny birden yaşam sinyalleri vermeye başladı ve belki de ölümünden saniyeler önce hayata geri döndü.

Jenny "Etrafımdaki konuşmaları duyabiliyordum. Ancak tepki veremiyordum. Doktorların yaşam destek ünitesini kapatma önerisine eşim karşı çıkınca hayata dönmeyi başardım" dedi. Hastalığının üzerinden 1 yıl geçmiş olan Jenny Bones, işine geri dönmeyi başardı ve normal hayatını sürdürüyor.

komadaki
kadın
fişi
çekilecekken
gözlerini
açtı
Yorum (8)
mehmet akdoğan
sayın medimagazin yetkilileri, sağlıkla ilgili biraz bilginiz olduğunu farz ederek haber başlıklarınızı iyi seçmenizi tavsiye etmek istiyorum. bizim yoğun bakım servislerinde kullandığımız ve hep haberlerde adı geçen ve fişi çekildi denen cihaz aslında ventilatör veya respiratör olarak adlandırılır ve fişi çekilse de bataryası sayesinde en az 30-40 dakika çalışır. bunu böyle bilin ve avam başlıklarla haber yapmayın lütfen. sizin okur kitlenizin büyük bir bölümü doktor ve sağlık sektöründe çalışan insanlardan oluşmaktadır, zaman zaman bize hitap etmeyen başlık ve içeriklerle haberler yapıyorsunuz, örneğin safra kesesinden yüzlerce taş çıktı falan gibi sıradan gazete haberleri yapmayın lütfen. bir de web sayfanızdaki reklamlar zaman zaman tıp ile alakası olmayan büyücü ve şifacılara yakışan reklamlar. bu konularda sizden hassasiyet rica ediyorum. saygılarımla.
2
Cevapla
a.s
Sayın (1.) mehmet akdoğan (anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı). Bence başlık doğru ve başlık içerikle tam uyumlu. Fiş çekmenin ne olduğunu herkes biliyor. Burada fiş çekilince 30 dk daha batarya idare etsin kastedilmiyor. Hastanın artık makinalarının kapatılıp hastanın makinadan ayrılması kastediliyor. Bence biz doktorların hastanın ne zaman makinadan ayrılacağına doğru karar vermediğimiz ortaya çıkıyor. Bu hasta için kararı veren hekim hangi branştan belirtilmemiş. Eğer anestezi uzmanı ise vahim, diğer branştan ise demek ki fiş çekmeye her branş yetkili olmamalıdır.
0
Cevapla
aydin sinal
bu haber herhalde ingilterenin en ciddi !! gazetesi The Sun dan alinma,bir kerre Ingilterede 3 uzmanin 3 ayri test sonucu verecegi kararla hasta hayati sonlandirilir.Fisini cekmek diye bir deyimi bilmezler cünki Türkiyedeki gibi tak fisi bitir iside yoktur onlarda.Zaten Guillain-barre hastasinin beyin ölümü gerceklesmesi icin bir sebepte yok,total felc hali görülür uzun süre hasta suni solunuma alinir iyilesme kendiliginden olur.buradaki hadisede ayni olmus"fisi cekmek2 gazeteci sansasyonu.
5
Cevapla
mehmet akdoğan
sayın meslektaşım a.s. tam açıklayacaktım ki sayın sinal olayı çok güzel izah etmiş, ülkemizdeki mevzuatı okuyalım, bilelim ve lütfen piyasa ağzıyla konuşup avam olmayalım. bunlar sansasyonel haberler. ben yıllardır yoğun bakımda aktif çalışan bir hekim olarak hasta yakınlarına doğru bilgi vermeye çalışıyorum. biz onlara benzemeye ve onların terimleriyle konuşmaya başlarsak cahillik ortadan kalmaz. özellikle burada medimagazinden de talebim başlık ve konularda seçici olunmasıdır, çünkü medimagazin hakikaten ciddi bir internet sitesi olduğundan beklentimiz her zaman yüksek oluyor. başarı dileklerimle.
1
Cevapla
ahmet kemal
guillain barre (çok extrem bir komplikasyon oluşmamışsa) hastanın şuurunu bozmaz. konuşma ve solunum kasları çalışmadığı için hasta konuşamaz.. spontan solunumu olmaz fakat şuur neden bozulsun? bence doktorlar mekanik ventilatöre ihtiyacı kalmadığı için hastayı extübe edip etmemeyi tartışırlarken hasta ve yakınları yanlış anlamışlardır..
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir