Medimagazin logo

Koronavirüs için Favipiravir'e yerli üretim ruhsatı verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından koronavirüs tedavisinde kullanılacağı duyurulan 'Favipiravir' isimli ilacın yerli üretimi için ruhsat verildi. İlaç, 'Favira 200 mg Film Kaplı Tablet' ismiyle üretilecek.
Kaynak: Haber Global
Koronavirüs için Favipiravir'e yerli üretim ruhsatı verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir isimli ilacın, Türkiye'de üretileceğini duyurmasının ardından, ilaca üretim ruhsatı verildi. İlaç, Bakanlık yazısında 'Favira 200 mg Film Kaplı Tablet' ismiyle yer aldı. 

Haber Global'in edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı'nca ilgili şirkete verilen ruhsat izninde şöyle denildi;

"İmal ruhsatını talep ettiğiniz “Favira 200 mg Film Kaplı Tablet” isimli ürüne ait 10.07.2020 tarih ve 2020/147 numara ile imal ruhsatı düzenlenmiştir. Ruhsat bedelinin tahakkuk ettirilebilmesi amacıyla resmi üst yazı ile Ruhsatlandırma Birimi’ne ait ruhsat bedeli başvuru türü seçilerek başvuru yapılması gerekmektedir."

 

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir isimli ilacın faydalı olduğunu ve her geçen gün kullanımının arttığını belirterek, ilacın artık Türkiye'de de üretileceğinin müjdesini vermişti.

favira
favipiravir
Yorum (1)
ö.faruk atay
Favipiravir ve hatta remdesivir ülkemizde üretlerek risk gruplarında profilaktik amaçla verilebilir mi? BU KONU BİR TETKİK EDİLMELİDİR.Bilim kurulu ve enfeksiyon uzmanları buna bir karar versinler.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir