Medimagazin logo

Koronavirüs KKTC' ye sıçradı! 30 turist karantinada!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya’dan ülkeye gelen 65 yaşındaki bir turiste koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.
Koronavirüs KKTC' ye sıçradı! 30 turist karantinada!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KKTC- Sağlık Bakanı Pilli, Alman turistle birlikte gelen 30 turistin de karantina altına alındığını açıkladı. İsmi açıklanmayan Alman turistin kaldığı otelin de karantina altına alınabileceği belirtiliyor.

CORONA VİRÜS KKTC'YE SIÇRADI

Pilli, Türk Ajansı Kıbrıs'a yaptığı açıklamada, Almanya'nın Balingen şehrinden pazar akşamı gelen 30 kişilik turist kafilesinin  özel servisle Gazimağusa'daki bir otele götürüldüğünü ifade etti.

Kafiledeki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 65 yaşındaki kadın turistte koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten Pilli, kafilenin bulunduğu Gazimağusa'daki otelin de karantinaya alındığını bildirdi.

Enfekte turistin genel sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

KKTC Sağlık Bakanlığı, son 14 gün içinde koronavirüs hastalığı görülen ülkelerde bulunan ve ateş, nefes darlığı öksürük gibi şikayetleri olanların 0533 85011 88 veya 0548 850 11 88 numaralı KKTC Sağlık Bakanlığı Salgın Ekibi hatlarına 7/24 ulaşabileceklerini duyurmuştu.

corona virus
kktc
Yorum (1)
Hasan Akdemir
Strateji: bir eylemden en fazla zarar görenlerin mağdur, en fazla kazanç sağlayanların fail olma ihtimali yüksektir. Türkiye haricinde dünyanın çoğu coranodan kıvranıyor, borsalar tepetaklak, ekonomileri, sosyal hayatları mahvoldu. Bir tek bizde kelle-paça muhabbeti yapılmasına müsamaha edilecek düzeyde bir rahatlık var. Göze batmamak , nazara gelmemek için Kıbrıs'tan bir iki turist mi getirsek aceba ?
40
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir