Medimagazin logo

Koronavirüs nedeniyle tüm kongreler iptal!

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de yapılacak tüm kongreleri koronavirüs nedeniyle iptal kararı aldı
Koronavirüs nedeniyle tüm kongreler iptal!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Medimagazin'in Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre Mart ve Nisan ayındaki ulusal ve uluslararası tüm kongreler iptal edildi.

Cumartesi günü İstanbulda yapılacak Tıp Bayramının da iptal edildiği bilgisine ulaşıldı

İptali ilk açıklayan OHSAD oldu.11-15 Martta yapılacak olan OHSAD Kurultayı iptal edildi. 

Sağlık Bakanlığını konuyla ilgili resmi açıklaması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANININ KONGRE AÇIKLAMASI


Ulusal tıbbi kongrelerle ilgili "Sayıca kaç kişiye kadar sınırlamalıyız?" konusunu Bilim Kurulunda tartışacaklarını söyleyen Koca, "Temelde uluslararasına izin yok ama ulusal olan, uluslararası katılımı olmayan kongreler için de sayıda bir sınırlama yapmak istiyoruz. Mesela ABD 50 kişi ve üzerini yasakladı. Benzer şekilde biz de bir sayı belirleyerek tartışmak istiyoruz. Bunu önümüzdeki 1-2 gün içinde açıklamış oluruz." dedi.


 

OHSAD'tan yapılan açıklama:

OHSAD Kurultayı Katılımcı ve Sponsorlarına Önemli Duyuru

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA Başkanlığında toplanmış ve corona salgını nedeniyle önümüzdeki günlerde ülkemizde düzenlenecek olan tüm kongrelerin ertelenmesi yönünde karar almıştır.

Diğer yandan Bakanlık yöneticileri tarafından resmi talimatı en kısa sürede yayınlayacağını sözlü olarak bildirmiştir. Söz konusu karar elimize ulaşır ulaşmaz kurultayımızı erteleme kararı vermek durumundayız. Konu ile ilgili duyurular, web sitemizde sürekli güncellenecektir.

Saygılarımızla

 

 

 

sondakika
koronavirüs
kongreler iptal
tıp kongreleri
sağlık bakanlığı
Yorum (1)
Murat Demir
Böyle bir karar çok yanlış olur. Öncelikle bakanlığın aldığı böyle bir kararın olmadığı, bunun bir kulis bilgisi olduğu anlaşılıyor. bu manşet, amacını aşan çok yanlış bir manşet olmuştur. Eğer Ulusal ölçekte kongreler iptal edilecekse ondan önce Tüm Otellerin Turizme kaptılması veya Meto-Metrobüs hatlarının tamamen ulaşıma kapatılması daha doğru olur. İnşallah Sağlık Bakanlığı böyle bir hataya düşmez.
214
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir