Medimagazin logo

Koronavirüs: Salgın Şubat ortası ya da sonunda zirvede olabilir

Çin’in tanınmış solunum yolu hastalıkları uzmanı Zhong Nanshan, mevcut duruma bakıldığında yeni koronavirüsü salgınında zirve noktasını öngörmenin zor olduğunu ancak tahminen Şubat ayının ortası veya sonlarını bulacağını söyledi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Koronavirüs: Salgın Şubat ortası ya da sonunda zirvede olabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Çin hükümetinin koronavirüs salgınıyla mücadele için görevlendirdiği uzman heyetine başkanlık eden Zhong Nanshan, vakaların zirveye ulaşacağı noktanın, Bahar Bayramı tatilinin son ermesiyle başlayan çalışanların işe dönüş sürecinde tedbirlerin uygulanma durumuna göre belli olacağını dile getirdi.

Çin Uluslararası Radyosu'ndan yapılan açıklamada, hastalığın kuluçka süresinin 24 güne ulaştığı konusunda da bilgiler aktaran Zhong Nanshan, “Yalnızca bir hastada kuluçka süresinin 24 günü bulduğu gözlendi. Emin olmak için daha çok araştırma gerekiyor” dedi. Zhong Nanshan, Çin Medya Grubu’na (ÇMG) verdiği özel röportajda, ekibiyle birlikte 552 hastaneden seçilen bin 99 hasta üzerinde yaptığı incelemelerde sadece 1 hastanın kuluçka süresinin 24 günü bulduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Yeni koronavirüsünün kuluçka süresinin 24 güne uzayabileceğini söylemek için yeterli kanıtın bulunmadığını ve daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söyleyen Zhong Nanshan, “Araştırma bulguları yorumlanırken aşırıya kaçılmamalı” uyarısında da bulundu.

koronavirus
salgin
zhong nanshan
cin uluslararasi radyosu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir