Medimagazin logo

Koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasıTBMM sağlık komisyonundan geçti

Koronavirüsün sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi tüm partilerin ortak kararı ile kabul edilerek TBMM sağlık komisyonundan geçti.
Koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasıTBMM sağlık komisyonundan geçti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), yayınladığı açıklamayla, aylardır verdikleri mücadele neticesinde önemli bir adım atılarak, koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasının Meclis Sağlık Komisyonu tarafından kabul edildiğini duyurdu.

Açıklamada şunlar yer aldı:

Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı sayılması kabul edildi. Komisyon Başkanı Recep Akdağ, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi.

Sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütleriyle birlikte Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bütün sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için mücadelemiz devam edecek.

Sağlık Komisyonu’nda onaylanan yasa teklifi bir an önce, geçmiş dönemde yaşamını yitiren ve enfekte olan sağlık emekçileri ile tüm sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan emekçileri kapsayacak şekilde yasalaşması için sürecin takipçisi olacağız.

meclis saglik komisyonu
koronavirus
meslek hastaligi
Yorum (4)
Tuncay sen
Özel hastanede çalışan, hükümetin, yandaş özel hastane sahibi birkaç kişiyi daha zengin yapmak için, akla zarar çıkardığı yasayla ,şirket kurdurup , bağkur ödettiği hekimler ne olacak.
19
Cevapla
Acilci
Haberin doğru olmadığı söyleniyor https://teyit.org/analiz-covid-19un-meslek-hastaligi-sayilmasinin-saglik-komisyonunda-kabul-edildigi-iddiasi
4
Cevapla
Özgür adam
İnşaallah kesinleşir. Bence bir de şu konu gündeme gelmeli: 1-)Sağlık çalışanlarının her çalıştığı yıl için için verilecek olan yıpranma payı süresi diğer meslek gruplarının faydalandığı en yüksek seviyeden olmalı ve emeklilik yaşını öne çekebilmeli. 2-)Bu yıpranma payı memuriyete başlandığı süre ile başlayıp geçmişi de kapsamalı. Ünvanında nöbet de tutarak aktif olarak çalışılarak geçen hizmet süreleri özellikle mükafatlandırılmalıdır diye düşünüyorum. Geldiğimiz noktada konu gündeme gelebilmelidir diye düşünüyorum. Mevcut uygulamada yıpranma payı 2018 den itibaren çalışılan süreleri kapsıyor ve diğer meslek gruplarına göre kazanım süremiz az ve en az 10 yıl çalışmadan da fayda etmiyor diye biliyorum. Herkese selamlar, sağlıkla kalın.
44
Cevapla
se
Meslek hastalığı olarak kanunlaşacağını sanmıyorum (Yaptığımız işin doğası denecek; özel sektör kabul etmeyecek, ayrıca sadece korona için çıksa diğer hastalıklar da da isteğe yol açacaktır diye). Kanunlarımız iş kazasına imkan yanıyor ama meslek hastalığı için zor!
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir