Medimagazin logo

Kovid-19'dan ölüm oranları, yetişkinlerin yarısından fazlasının aşırı kilolu olduğu ülkelerde yaklaşık 10 kat daha yüksek

Yetişkin nüfusun yarısından fazlasının aşırı kilolu olduğu ülkelerde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölüm oranlarının, diğer ülkelerden yaklaşık 10 kat daha fazla olduğu bildirildi.
Kaynak: AA
Kovid-19'dan ölüm oranları, yetişkinlerin yarısından fazlasının aşırı kilolu olduğu ülkelerde yaklaşık 10 kat daha yüksek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bloomberg'in haberine göre, Dünya Obezite Federasyonunun raporunda, 2020'de patlak veren salgında şubat 2021 sonuna kadar Kovid-19 kaynaklı 2,5 milyon civarında ölümün yaklaşık 2,2 milyonunun, yetişkin nüfusunun yarısından fazlası aşırı kilolu olan ülkelerde gerçekleştiği kaydedildi. 

Obez kişilerin test ve aşılama için öncelik gruplarına dahil edilmesi gerektiği ifade edilen, 160'dan fazla ülkeden alınan verinin incelendiği raporda, son 40 yılda obezitenin dünya çapında neredeyse 3 katına çıktığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün obezitenin kendi başına küresel bir salgın olduğu konusundaki uyarısına yer verilen raporda ayrıca Kovid-19 salgınında aşırı kiloluların hastaneye yatma, yoğun bakıma kaldırılma veya solunum cihazına bağlanma ihtimalinin arttığı, örneğin İngiltere'de fazla kiloluların yoğun bakıma kaldırılma olasılığının diğerlerinden yüzde 67 daha fazla olduğu vurgulandı.

ABD'de de Kovid-19 hastası obezlerin yoğun bakıma ihtiyaç duyma oranının diğerlerinin 3 katına çıktığı ifade edildi.

Raporda ABD'de her 100 bin kişiden 105,7'sinin Kovid-19'dan yaşamını yitirdiğine, bu kişilerden 67,9'unun aşırı kilolu olduğuna; İngiltere'de de her 100 bin kişiden 110,7'sinin Kovid-19'dan öldüğüne, bunlardan 63,7'sinin aşırı kilolu olduğuna dikkat çekildi.

Raporda, tüm ülkelerde aşırı kiloluların oranının yüzde 50'nin altında olması halinde yüz binlerce Kovid-19 kaynaklı ölümün önüne geçilmiş olabileceğine işaret edildi. 

 

kovid-19
obez
ölüm oranları
Yorum (2)
bir vatandaş
Bu bahsi geçen ülkeler dünyadaki diğer zayıf ülkelerin kaynaklarını sömürüp alın size refah diye halkının çoğuna pizza, hamburger ve patates kızartması yediren ülkeler. Tanrının hesabı bu dünyada değil ama güzel bir karma felsefesi örneği olmuş. Ha insan ders alır mı? Mümkün değil. İnsan yaratılışı icabı açgözlüdür. Bu vasfını yenmesi için her gün kendi nefsiyle savaş vermesi lazım.
0
Cevapla
Hasan Akdemir
Obesite yaşarken başına bela : elbise , yiyecek, ulaşım hep sıkıntılı. Sürekli her türlü hastalık için birinci sıra adayı yapıyor. Obesite öldükten sonra da başa bela: cenazeyi taşımak da gömmek de ayrı bir dert.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir