Medimagazin logo

Kronik hastalıklar sempozyumda ele alınacak

Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsü (SASAM) tarafından Ankara’da düzenlenecek 3. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu’nda ‘Kronik Hastalıkların Yönetimi’ konusu ele alınacak. 
Kronik hastalıklar sempozyumda ele alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Opr. Dr. Ahmet Demircan’ın yanı sıra TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da katılacağı 3. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu 2 gün sürecek ve 4 oturumdan oluşacak.

Alanında uzman akademisyen, bürokrat, iletişim uzmanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek sempozyumda kronik hastalıklar ele alınacak. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de ‘Türkiye’nin Dumansız Hava Sahası Projesi’ hakkında konferans verecek.

Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, SASAM Sağlık Politikaları Direktörü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek birinci panelde “Dünyada ve Türkiye’de Sağlık Risklerinin Değişimi ve Kronik Hastalıkların Yönetimi” konusu değerlendirilecek. Konferansın ardından Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya’nın moderatör olacağı panelde tütün, alkol ve madde bağımlılığı ve ürettiği risklerin kontrolü ele alınacak.

Sempozyumun ikinci gününde ise “Fizik Aktivitenin Geliştirilmesi: Herkes İçin Fizik Aktivite” paneli saat 10.00’da DEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gürkan Ersoy’un moderatörlüğünde gerçekleşecek. Sempozyumun son paneli ise Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gül Kızıltan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Sağlıklı Beslenmenin Geliştirilmesi ve Obezitenin Engellenmesi” olacak.

Sempozyum, 19 ve 20 Eylül tarihlerinde Ankara Hilton Garden Inn Ankara’da yapılacak.

kronik hastalık
sempozyum
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir