Medimagazin logo

Liyakat değil mülakat olursa serumlar bu şekilde verilir! #Sağlıktamülakatahayır

Sağlık çalışanları sosyal medyada işe alım süreçlerindeki mülakat uygulaması taslağına itiraz etti. Sağlıkta mülakata hayır hastag’i ile paylaşım yapan sağlık çalışanları liyakatın göz ardı edileceği endişesi taşıdıklarını belirtti
Liyakat değil mülakat olursa serumlar bu şekilde  verilir! #Sağlıktamülakatahayır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarının işe alım süreçlerinde mülakat sistemi ile değerlendirilmesine itirazlar yükseldi. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren sağlık çalışanları liyakatın göz ardı edileceği endişesini taşıdıklarını belirtti. 

"Yapılan her sözlü sınav kul hakkının yendiği bir uygulamaya dönüşmüştür"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen olarak kamuda içinde mülakat olan her sınava karşı çıktıklarını belirterek “Sayın Bakandan beklentimiz, Sağlık Bakanlığı personel alımında sözlü sınavı hayata geçirmemesidir, bu düzenlemeyi taslak halinde iken rafa kaldırmasıdır.” ifadelerini kullandı. Kahveci’nin açıklaması şu şekilde:

 “ Çünkü bu tür sınavların esas amacı ülkemizde torpil adam kayırma v.b işler için uydurulan mevzuat düzenlemesi olmalarıdır.
Yapılan her sözlü sınav kul hakkının yendiği, vebal alındığı ve insanların mağdur edildiği bir uygulamaya dönüşmüştür.
En son Sağlık Bakanlığı’nın şube müdürlüğü kadrosu ile ilgili olarak yaptığı sözlü sınav sonucunda yazılı sınavın Türkiye birincisinin sözlü sınavda başarısız sayılarak elendiğini hatırlıyor ve kaygılanıyoruz.
Görevde yükselme sınavından sonra Sağlık Bakanlığı’nın personel alımlarında da sözlü sınav uygulamasını yürürlüğe koymak istemektedir. Özellikle geçtiğimiz ay açıklanan 29 Bin alım için hala ilana çıkılmaması da bu durumu ifade eden bir gelişmelidir.
Biz adalet, liyakat ve ehliyet dedikçe kamu bürokrasisin ısrarla bunları tarumar edecek düzenlemelerin peşinde koşması ülkemizin hayrına değildir. Sistemi tamamen kokuşmuş bir hale getirecek düzenlemelerin esas alınmasını anlamak mümkün değildir. Sayın Bakandan Beklentimiz, Sağlık Bakanlığı personel alımında sözlü sınavın hayata geçirmemesidir. Bu düzenlemeyi taslak halinde iken rafa kaldırmasıdır.
Gençler merak etmeyiniz, tüm platformlarda bu işin takipçisi olacağız. Hakkınızı savunacağız.” 

Sağlıkta mülakat uygulamalarına tepkilerden bazıları şöyle: 

sağlık çalışanı
liyakat
sağlık ataması
Yorum (2)
Fzt mustafa
Bence sözlü mülakat yerine kpss ye ek olarak alan bilgisi sınavı test olarak yapılmalı. Malumunuz hemen hemen herkesin elinde bi diploma var. Diploma kisiyi konuyla ilgili ehliyet sahibi yapsada kaliteli bilgisini ölçmeye pek yaramıyor. Bu nedenle sınavlara alan bilgiside eklenerek kamuya kalifiye elemanlar kazandırılmalı diye düşünüyorum. Sözlü sınavlara kimsenin güveni yok ve kaliteyi dibe çekebilecek zaafları var.
15
Cevapla
ömer hayyam
serum gidiyorsa ve bittiğinde çıkarılmışsa sorun yok.. dua edin o serum rektalde gidebilirdi
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir