Medimagazin logo

Mahkemeden uzman hekimleri sevindiren karar: 'Özel hastane acil servislerinde pratisyen kadrosunda çalışabilir'

Mahkeme, uzman hekimlerin özel hastane acil servislerinde pratisyen kadrosunda çalışmasının engellenmesini hukuka aykırı buldu
Mahkemeden uzman hekimleri sevindiren karar: 'Özel hastane acil servislerinde pratisyen kadrosunda çalışabilir'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir’de göğüs hastalıkları uzmanı bir hekimin özel bir hastanenin acil servisinde pratisyen hekim kadrosu ile çalışma talebi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından reddedilmesi üzerine başlayan hukuki süreç sonuçlandı. Yargılama sonucunda, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün çalışma izin belgesi verilmemesi işlemi hukuka aykırı bulundu

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun hukuksal destek verdiği adli süreci şu şekilde açıkladı:

“Özel Hastaneler Yönetmeliğinde daha önce yapılan düzenleme ile klinik olmayan uzmanlık dallarında uzman hekimlerin acil servislerde pratisyen kadrosu ile nöbet tutabileceğine yönelik düzenleme yapılmıştır. Bu kısıtlamanın iptali için davalarda, Danıştay, uzman hekimler için getirilen bu kısıtlamanın hukuka aykırı olduğu değerlendirmesini yapmıştır.

Danıştay kararlarına rağmen, Sağlık Bakanlığı, klinik dallardaki uzman hekimlerin acil servislerde pratisyen kadrosunda nöbet tutmasını fiilen engellemektedir.

İzmir’de, göğüs hastalıkları uzmanı bir hekimin özel bir hastanenin acil servisinde pratisyen hekim kadrosu ile çalışma talebi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından reddedilmiştir. Bu işlem üzerine, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun hukuksal destek kararı ile meslektaşımız adına dava açılmıştır.

Yargılama sonucunda, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün çalışma izin belgesi verilmemesi işlemi hukuka aykırı bulunmuştur. “

i̇zmir tabip odası
sağlık bakanlığı
pratisyen hekim
Yorum (12)
drahmet
Bu durum alenen hak ihlaliydi zaten. Bir işi yapabilmek için yeter diplomanız var mı diye bakılır, fazlası varsa olmaz denemez, yandalcı anadalda da çalışabilir o arada yandalıyla ilgili daha fazla bilgiye sahipse o da onun için artıdır, aynı şekilde tıp doktorluğu olan birisi bu şekilde çalışmak istiyorsa bunun sorumluluğunu da alıyordur, sen çalışamazsın demek o kişinin 6 sene zahmetli eğitimle aldığı diplomayı geçersiz kılmak çok büyük bir hak gaspıdır
45
Cevapla
dr
haberi okuyunca kafamda çok büyük soru işareti oluştu. bir yanda kamu kurumlarında acil serviste nöbet tutturulmaya zorlanan uzman hekimlerin şikayetleri diğer tarafta özel sektörde acil serviste nöbet tutmak için dava süreci işleyen durum. burada bence göğüs hastalıkları hekimi ile ilgili özel bir durum olmalı. döner sarmaye problemi mi yaşıyor? maaşı mı az? neden acil serviste özellikle çalışmak istiyor? pek anlamadım..
20
Cevapla
dr acil
O HALDE BAYRAMDA ACİLLERDE UZMANLARA NÖBET YAZALIM.BAYRAMDA DEVLET HASTANELERİ ÇOK KALABALIK OLUYOR VE DOKTOR SAYIMIZ ÇOK YETERSİZ.
65
Cevapla
dr.mikro
Anlayamadığınız konu ne ben de onu anlayamadım. Arkadaş belli ki çalışmıyor işsiz özel bir hastanenin acilinde çalışmak istemiş bu kadar basit. Aynı hak aile hekimliği yapmak isteyen uzman hekimlere de tanınmalıdır. Bir kez daha anladım ki hekimin en büyük düşmanı meslektaşları boşa TTB ye laf söylemeyin biz böyle mesleki dayanışmadan uzak bir birimizi rakip gördükçe gerilemeye devam. Hiç emekliliğinize yansıyan temel maaşınıza bakıyor musunuz?
76
Cevapla
drahmet
Kafamda büyük soru işaretleri oldu diyen doktor bey, bir insanın branşında işi yaver gitmemiş, yapmak istemiyor veya şartları iyi olmayabilir, branşında mutsuz insanlar yok mu, ben 7 şehir dolaştım mesela okul bittikten bu yana,çocuklarım bulunduğum şehirde kreşe okula gidiyor yaşlı annem bir başına yaşıyor vs daha da şehir şehir gezmek istemiyorum, hayat yordu emekliliğimi tamamlamak istiyorum,branşım da bana uğursuz geldi ve acile pek hasta gelmeyen gelse de altından kalkabileceğim yerler var sonuçta hırsızlık yapmıyorum gidip olmayan diplomamla avukat olayım da demiyorum hakederek almış olduğum diplomamla çalışmak istiyorsam bu anormalmidir, diğer türlü illa bunu yapacaksın bu diplomayı almasaydın diğerini kullanamazsın demek has gaspı değilmidir, özel hastane veya tıp merkezinde doktorluk yapacak olmam neden kafanızda çok büyük soru işaretleri oluştursun ki dediğim gibi herkesin işi aynı branşta rast gitmeyebilir yapmak istenmeyebilir istense de iş imkanı yoktur, diğerinin daha hayırlı ve iyi olacağını düşünüyordur, hareket imkanı yoktur vs.
68
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir