Medimagazin logo

Mecburi Hizmeti tamamlamasına rağmen Bitlis'ten ayrılmadı, yılın doktoru oldu!

Tatvan ilçesinde zorunlu hizmetini tamamlamasına rağmen 4 yıldır hastalara umut olan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kulu, özverili çalışmalarından dolayı Sağlık Bakanlığınca ilde yılın doktoru seçildi
Mecburi Hizmeti tamamlamasına rağmen Bitlis'ten ayrılmadı, yılın doktoru oldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinde 4 yıldır görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Abdül Rıdvan Kulu, bu sürede gerçekleştirdiği 3500'den fazla ameliyat ve 3000'in üzerindeki endoskopik işlemin yanı sıra kentte pek çok ilke imza attı.

Dr. Kulu, standart cerrahi prosedürlerinin dışında yanık bakımı, laparoskopik reflü ve obezite ile travma ve savaş cerrahisi alanında başarı gösterdi.

Bitlisin ilk açık travmatik kalp cerrahisini kalp damar cerrahisi uzmanı olmamasına rağmen aciliyetten dolayı risk alarak yapan Kulu, 4 ayrı hastayı da aynı nedenle ameliyat etti.

Kentte ilk defa saparoskopik reflü, laparoskopik histerektomisini, laparoskopik obezite, rejyonel anestezili karın, kombine torakotomi-laparotomi cerrahisini gerçekleştirerek, 3 yıldır ameliyathane sorumlusu olduğu Tatvan Devlet Hastanesi'nin en çok ameliyat yapılan 100 hastane arasında Türkiye'de 86'ncı sırada olmasını sağladı.

Zorunlu hizmetinin tamamlamasına rağmen tayin istemeden görevine devam eden Kulu, başarılı hizmetleri ve kentte ilklere imza atması nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından "yılın doktoru" seçildi.

Kulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'ne atandığını anımsatarak, öğretmen olan eşi ile 4 yıldır Tatvan'da görev yaptığını belirtti.

Ellerinden geldiğince 4 yıldır bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını anlatan Kulu, şöyle konuştu:

"Bu sürede 3 bin 500 civarında ameliyat, 3000'in üzerinde endoskopik işlem gerçekleştirdik. Kalp yaralanması sonrası gelen hastalara o dönemde uzman doktor olmadığı için müdahale ederek ilk açık kalp ameliyatı ve sonrasında da burada yapılmayan ameliyatları da gerçekleştirerek ilkleri başardık. Yurt genelinde ve dünyada yapılan modern cerrahi tekniklerinin Bitlis'te de uygulanması adına elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bunu uygulamak adına emek verdik. Bölgenin şartları göz önünde bulundurulduğunda özellikle acil cerrahiler ciddi anlamda ön plandaydı."

Zorunlu hizmetinin tamamlamasına rağmen tayin istemediğini anlatan Kulu, "Eşimle 4 yıldır burada hizmet veriyoruz. Eşimle eğitim alanındaki bazı sosyal sorumluluk projelerinde birlikte çalıştık. Bölge halkını sevdik, onlar da bizi sevdi. Aramızdaki bu etkileşimden dolayı bugüne kadar tayin isteme durumumuz olmadı. Yakın gelecekte de tayin isteme durumumuz yok. Bölge halkına hizmet etmeye devam etmek istiyoruz. Bize duydukları sevgiden dolayı da bölge halkına teşekkür ediyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürlüğünün takdiri ve Sağlık Bakanlığın değerlendirmeleri sonrası Bitlis'ten yılın doktoru seçildiğini, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Ankara'da düzenlenen programda ödülünü Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın elinden aldığını ifade etti.

Kulu, yılın doktoru seçilmesinden dolayı Sağlık Bakanlığına ve İl Sağlık Müdürü Koray Okur'a teşekkür etti.

bitlis
dr. abdül rıdvan kulu
Yorum (10)
Ersin
Ellerine sağlık hocam.Maşallah.umarım halkımız klasik tesekkür yöntemi olan şiddetle cvp vermez.bu hikayelerin sonu genelde yılın doktoruna saldırı haberiyle devam ediyor malesef
25
Cevapla
Hasan Akdemir
Bu kadar göze batan birisinin başına bir şey gelmemesi için, hem kendisinin hem de çevresindekilerin dikkatli olması gerekiyor. Türkiye'mizde bin bir bölünmüş halleri yaşayan gruplardan birisinin çıkarlarına ters düşerse ; yarım saat, yarım satırla canına ot tıkanır. Böyle bir değere Bitlis'liler ve Bitlis'deki sağlık camiasının sadece sevgi gösterisiyle değil, sosyal ve kamusal alanda kolaylıklarla yardımcı olması koruyucu kalkan vazifesi görecektir.
35
Cevapla
Hasan Mert
Acaba ayrılmamasının gerçek nedeni nedir?
9
Cevapla
Ziarenko
1) Hizmet puanı 2) Yeşil pasaport
16
Cevapla
murat çelikten
Bizim akademik titrelerimiz hep fasa fiso Dosyasına bakıyorsun birkaç yayını olan da var onlarca yayını olanda var. O yayın bilim camiasına ne katmış? SIFIR Dosyası dışında hiç bir yerde atıfı yok. 10000 yayın yapsan ne olur bilime insanlığa bir faydan olmadıktan sonra Başını ameliyattan, hastadan kaldıramayan değil yayın yazmaya okumaya bile fırsatı olmayan üzerine de Fizan da hayatını sürdürmeye çalışan meslektaşlarımız var. Bu doktorlar doçent olamayacak, afiliye hastanede veya üniversitede asistanlara tek başına poliklinik yaptıran, illa hocaya muayene olacaksan özel muayene fişi al dedirten, ameliyatlara asistanı gönderip kendisi odasında oturan, illa hocaya ameliyat olacaksan öğleden sonra şu özel hastaneye git derdirten veya hastaneye 10 da gelen meslektaşlarımız doçent olacak bu mudur? (Üniversitelerde ve afiliye hastanelerde düzgün çalışan meslektaşlarımı tenzih ederim.) Benim gözümde doçentsin kardeşim. kamuda belirli hizmet yılını doldurduğunda profesör de olmalısın bence. kamudan istifa ettiğinizde uzman hekim olarak özelde çalışırsın ama. Akademik titre istifa ettiğinde orada kalmalı. Halktan kopuk, insanlığa ve bilime gram katkısı olmayan bomboş akademisyenler çıkmaya başladı. 2. basamak hastanede de kariyer yapılmalıdır. Doçentlik sadece dosyadan sözlü sınavdan geçene verilmemelidir. Yaptığı nitelikli ameliyatlarla, aldığı riskli işlerle, başarılı hekimlik geçmişiyle hekimlerin kariyerlerinin önü açılmalıdır. Ben 2. basamak bir hastanede çalışmıyorum, doçentlik hevesi olan biri de hiç değilim düşünmem de. (Bilim adamlarının filim adamı, filim adamlarının bilim adamı olduğu yerde neyin akademisyenliği?) ama mevcut çarpık akademik liyakat sistemi beni huzursuz ediyor.
29
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir