Medimagazin logo

Meme muayenesinde gizli fotoğraf çeken doktor gözaltına alındı

Bir doktor tarafından meme muayenesi sırasında gizlice çekilen çok sayıda kadının görüntüsü, Rusların kurduğu bir arkadaşlık sitesinde paylaşıldı. Bir ihbar sonrası araştırma yapan DHA muhabiri, her şeyden habersiz olan kadınlardan birine ulaşınca skandal ortaya çıktı. Kadınların görüntüsünü çektiği belirlenen doktor gözaltına alındı.
Kaynak: DHA - Gökhan ÇELİK - Onur MERİÇ
Meme muayenesinde gizli fotoğraf çeken doktor gözaltına alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SON DAKİKA:  İzmir'de, kadın hastalarının mahrem görüntülerini çekerek bir internet sitesi aracılığıyla yaydığı iddiasıyla gözaltına alınan doktor, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde bir doktorun muayene sırasında gizlice çektiği çok sayıda kadına ait görüntüler yabancı bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldı. Rusların kurduğu ünlü arkadaşlık sitesinde dolaşanların dikkatini, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'ndaki bir muayene odasında gizlice çekilen çıplak kadın görüntüleri çekti.

 

Kendisine ulaşan ihbar sonrası araştırma yapan DHA muhabiri, sitede meme muayenesi olurken çekilen çok sayıda Türk kadının doktor tarafından üzerindeki ya da masa üstündeki gizlice çekilen görüntü ve fotoğraflarının yakın zamanda isimleriyle paylaşıldığını gördü.

GÖRÜNTÜLERE DOKTOR DA YANSIYOR

18 Aralık 2018'de paylaşılan görüntüde genç bir kadını muayene eden doktorun, "Hocama göstermek için bir fotoğraf almam gerekiyor" dediği duyuluyor. Görüntüleri paylaşan kişinin takip ettiği sayfalar arasında çok sayıda porno içerikli hesaplar da yer alıyor.

Yabancı rumuz kullanan kişi tarafından yapılan paylaşımlarda görüntüleri çeken doktorun da karelere yansıması, görüntülerin üçüncü bir kişi tarafından ele geçirildiği ihtimalini de akıllara getiriyor.

KADINLARDAN BİRİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Gizli kamera görüntüleri paylaşılan kadınlardan birine ulaşan muhabirimiz, mağdurun olay hakkında bilgisinin olmadığını öğrendi. Geçtiğimiz cuma günü görüntüsü paylaşılan ve daha sonra silinen kadın durumu öğrenince Yeşilyurt'ta bulunan Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne giderek doktor E.B.Ç'den şikayetçi oldu. Emniyette yaklaşık iki saat ifade veren kadının şikayeti sonrası Narlıdere'de oturan evli doktor E.B.Ç gözaltına alındı. E.B.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevkedildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Bu arada konuyla ilgili hastaneden yapılan açıklamada,"Hastanemiz bünyesinde oluştuğunu  tespit ettiğimiz siber suçlar kapsamında kişisel verilerin saklanması ve paylaşılması konusunda suç işlediği şüphesi oluşan personelimiz açığa alınmış, hakkında idari ve yasal soruşturma başlatılmıştır" denildi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli E.B.Ç adlı doktorun muayene sırasında gizlice çektiği çok sayıda kadına ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan doktor savcılığa sevkedildi.

MAĞDUR KADIN: MUHTEMELEN YAKA KAMERASI KULLANDI

Kendisine ait videonun internet sitesinde yayınlandığını duyması üzerine polise başvuran genç kadının, "Facebookumdan bana ulaşan Demirören Haber Ajansı Muhabiri, görüşmek istediğini söyleyerek telefonunu paylaşmıştı. Kendisiyle görüştüğümde ise olayı bana anlattı, sonra da videoyu paylaştı. Videoyu izlediğimde Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Genel Cerrahi Göğüs Guatr polikinliğinde 04 Ocak'ta muayene edildiğim sırada çekildiğini farkettim. Muayene ederken kapıyı kilitlemişti. İçerde de başka biri bulunmuyordu. Bu nedenle başka birinin bu videoyu çekmesi imkansız. Muhtemelen yaka kamerası kullanmış. Kendisinden şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

Genç kadının şikayeti üzerine doktor E.B.Ç, Narlıdere'deki evinden gözaltına alındı, adliyeye sevkedildi. Savcı talimatıyla da doktor Ç'nin evinde, işyerinde, kişisel dolabında ve otomobilinde arama yapıldı. Aramalarda ele geçirilen 2 telefon ve 3 hardiske ise incelenmek üzere el konuldu.

 

dokuz eylül üniversitesi
cinsel taciz
siber suç
Yorum (9)
Derya
Kendisi de girmiş videolara başkası yapmış olmasın, büyük vebal Allah korusun.
7
Cevapla
Noname
Doktorlar da bu toplumun bir parçası, bir aynası, aynı avukatlar, hakimler, polisler, öğretmenler veya cami imamları gibi Aralarında iyileri de var kötüleri de, dürüst olanları da var sapık olanları da
5
Cevapla
Fizyoterapist
Adamı hemen linç etmişler. Yaa belki adam sağlam bi komplonun kurbanı da olabilir. Hem unutmayalımki internette gezinirken sağa sola tuttuğumuz telefon hacklenmiş ve bizden habersiz sağın solun fotoğrafını çekiyor dahi olabilir.
10
Cevapla
burak er
Bu dr. dün akşam serbest bırakıldı, videoda kendisinin de yüzü görünüyor ki, bu durum videonun üçüncü şahıs-şahıslar tarafından çekildiğini gösterir. Yani olayın doktor ile ilgisi olmayabilir mahkeme bile direk serbest bırakmışken bu sitenin, doktoru suçlayarak manşet atması hiç hoş değil.Ulusal basındaki doktor düşmanı sitelerin "böyle doktorluk olmaz olsun" manşetlerinden bir farkınız olmalıydı.İnsanları yargılamak veya hüküm vermek basının görevi değildir.Basın tarafsız haber yapmak zorundadır ama bizim ülkemizde basının kalitesi çok düşük.
17
Cevapla
Mustafa odabaşı
Meslek odamız bu davayı sıkı takip etmeli bu doğruysa şahsa en ağır cezayı vermeli. Ama bir komploysa meslektaşlarını bu konuda dikkatli olmalari konusunda uyarmali.Güzide bir mesleğin bu tür ahlak dışı olaylarla gündeme gelmesi beni derinden üzüyor.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir