Medimagazin logo

Memurun gözü haziran enflasyonunda

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.
Kaynak: AA
Memurun gözü haziran enflasyonunda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini 3 Temmuz'da saat 10.00'da duyuracak.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta yüzde 1,36 yükselirken, ocak-mayıs döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 4,57 artış meydana geldi. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 4'lük zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak yılın ilk yarısında yüzde 4'lük zam alan devlet memurları, haziran ayında TÜFE'nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 0,57'den fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için, temmuzda yüzde 4 zam verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacak.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. Geçen yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6,50 seviyesinde gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 1,49 artışla birlikte kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,49 artış yapılmıştı.

Öte yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın ilk 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

Bu arada, AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında TÜFE'nin, yüzde 0,70 artmasını öngörüyor.
 

memurlar
haziran ayi enflasyon rakamlari
turkiye istatistik kurumu
Yorum (5)
İBRAHİM
Sağlıkçılarda ,Covid-19 dönemi bitene kadar performansa dayalı ek ödemede bir düzenleme bekliyor.Malum bu süreçte MHRS dışı Hasta bakılmıyor ,elektif ameliyatlar yapılmıyor.Yani hastanelerde ek ödemeye ayrılacak para yok.Hiç olmazsa 3 aylık süreçte uygulanana benzer(tavan olmasa da olur)bir yol izlenebilir.
13
Cevapla
hacı
mart nisan mayıs ayı için ikramiyeler unutuldu
3
Cevapla
Hekim
Alttaki yoruma katilmiyorum.Tavan olmasada biseler verini kabul etmiyorum.sadaka istemiyoruz.kac yıllık hekimim maaşım uzman çavuş maaşı değil.hemsirelerimiz bekçi maaşı almıyor.bu kabullenmislik bize yakışıyor mu.bir hekim en az hakim ve savcı maaşı almalıdır.bu kadar önemli olupta kendini bu kadar değersiz gören başka meslek grubu yoktur.her zamanki gelirimin çok altına düştüm .kamuda hangi meslek grubu bunu yaşadı.hemde şu surecte
17
Cevapla
İBRAHİM
Maaş ve Özlük haklarından bahsetmedim,covid-19 sürecinde 3 ay boyunca bazı hekimler tavan dan çoğunluğumuzda %55 den ek ödeme aldı.Bunu da genel bütçeden karşıladılar.Tavandan olmasa bile deki kastım en azından %55 idi ve bununda genel bütçeden karşılanmasıydı.Hekimler diğer meslek grupları gibi tek ses olamadığı için bizlere Kamudaki hiç bir meslek grubunda olmayan performansı getirdiler.Biz de performansın olmadığı, özlük haklarımızın üst seviyede olduğu bir düzenlemeyi illaki isteriz.Ama zor,çünkü bizler Heterojen (Dahili branş,Temel Tıp,Cerrahi branş,Aile Hekimliği,Özellerde çalışanlar,Kurum Hekimleri,Üniversite de çalışanlar,tuzu kuru olanlar v.b)bir grupuz.SAYGILARIMLA.
14
Cevapla
ŞAHİN
Covid-19 tüm Hastanelerde sıfırlanana kadar performansın bir kenara bırakılması gerekir.Hekimler Covid 'lemi uğraşacak performanslamı? Diğer Hastaları zaten mağdur oldu.Hekimler çalışırken rahat olmalı.PRFORMANS kaygısına düşmemeli.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir