Medimagazin logo

Metilprednizolon Şiddetli COVID-19 için Deksametazondan Daha İyi mi?

Randomize bir çalışmada, metilprednizolon alan hastalarda daha iyi sonuçlar elde edildi.
Metilprednizolon Şiddetli COVID-19 için Deksametazondan Daha İyi mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Deksametazon, COVID-19'lu hipoksemik hastalarda bazı ölümleri önler . Bununla birlikte, metilprednizolon, deksametazondan daha yüksek akciğer dokusu konsantrasyonlarına ulaşır ve daha etkili olup olmayacağına dair soruları gündeme getirir. 

İranlı araştırmacılar, hastaneye kaldırılan (oda havasında oksijen satürasyonu ≤%92 olan) doğrulanmış SARS-CoV-2 enfeksiyonu olan 86 yetişkin hastada IV metilprednizolon ve deksametazon kontrollü bir çalışamada karşılaştırıldı.  

Çalışma sonucu DSÖ'nün Ordinal Klinik İyileştirme Ölçeği'ne ( OSCI ) göre, değerlendirildi: Metilprednizolon alan hastalarda, deksametazon alan hastalardan önemli ölçüde daha fazla klinik iyileşme görüldü. Metilprednizolon hastalarında ayrıca önemli ölçüde daha düşük ventilatör gereksinimleri, önemli ölçüde daha kısa hastanede kalış süresi  ve daha düşük mortalite olduğu görüldü.  

Kaynak: https://www.jwatch.org/na53560/2021/06/01/methylprednisolone-better-dexamethasone-severe-covid-19

deksametazon
metilprednizolon
sars-cov-2
Yorum (1)
İlhan KORKMAZ
Evet ; 31 Mart 2020 günü bir paylaşım yapmışım Türkiye Aile Hekimleri mail grubunda ve şu üstteki derginizde yayınlanan yazıda yer alan Metil prednisolon isimli kortikosteroidin yer almadığı covid-19 tedavi evrelerinde başarı şansının düşeceğini belirtmişim, geçen sene yayınlanan " Pandemi Dosyası" isimli kitabımda da ayrıntılarıyla nedenlerini açıklamışım ve tam 15 ay sonra bilim adamları bunu kabul etmişler yaptıkları randomize ! araştırmalar sonucunda ...Mutmain ! oldum ama ne fayda...Milyonlarca insan vefat ettikten sonra...!!...:((((...Arz ederim...İ.K. ( Not : 15 ay önceki yazım aşağıda kısaltılmış olarak yer almaktadır...) " ilhan korkmaz 31.03.2020 Sal 03:14 CORONA –ETYOPATOGENEZ VE YBÜ HASTALARI hk. *- Fakat viral ve sekonder pnömoniler ile sepsis gelişimi olduktan sonra bu üstte yer alan ilaçlara ek olarak akut etkili kısa süreli metil prednisolon gibi yüksek doz kortikosteroidler de eklenmedikçe tedavinin başarılı olması şansı düşüktür. İ.K. "
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir