Medimagazin logo

MSB tıp öğrencilerine tanınan hakları açıkladı: Askeri Sağlık Hizmetleri Tazminatı

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev almak üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesi tıp fakültelerinde eğitim alacak adaylara tanınan haklar açıklandı.
MSB tıp öğrencilerine tanınan hakları açıkladı: Askeri Sağlık Hizmetleri Tazminatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) adına Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tıp fakültelerinde eğitim alacak adayların yurt, yemek, kitap, kılık kıyafet, sağlık sigortası gibi tüm ihtiyaç ve masraflarının karşılanacağı, aylık öğrenci harçlığı ve tıp eğitimini müteakiben teğmen rütbesiyle mezun olacak personele, subaylara tanınan aylık, yan ödeme, diğer mali ve sosyal haklara ilave olarak "Askeri Sağlık Hizmetleri Tazminatı" verileceği bildirildi.

MSB'nin sitesinden yapılan açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görevlendirilmek üzere SBÜ tıp fakültelerinde eğitim alacak adaylara tanınan haklar duyuruldu.

Açıklamaya göre, SBÜ Ankara ve İstanbul yerleşkelerinde eğitim görecek öğrencilerin yurt, yemek, kitap, kılık kıyafet, sağlık sigortası gibi tüm ihtiyaçları ve masrafları karşılanacak, öğrencilere aylık öğrenci harçlığı verilecek, askeri tıp öğrencilerinin 18 yaşını doldurmasından itibaren Emekli Sandığı keseneği devlet tarafından yatırılacak.

Mezuniyet sonrası haklar

Ayrıca, tıp eğitimini müteakiben teğmen rütbesiyle mezun olacak personele, 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda emsali rütbe ve derecedeki muvazzaf subaylar hakkında uygulanan aylık, yan ödeme, diğer mali ve sosyal haklara ilave olarak "Askeri Sağlık Hizmetleri Tazminatı" verilecek.

Mezunlara ayrıca OYAK kurumunun daimi üyeliği verilecek ve MSB personeline sağlanan orduevi, lojman ve kamplardan istifade imkanı tanınacak.

Mezuniyet sonrasında ise ÖSYM tarafından yapılan tıpta uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimi sınavlarına sivillerden ayrı olarak MSB için belirlenen kontenjana girme ve Tıp Fakültesi eğitimini müteakip, personelin şartları sağlaması koşuluyla, bir yıllık yurt dışı eğitim imkanı ve görev özelliği dikkate alınarak mezuniyet sonrası hizmet içi eğitimler verilerek, yurt içi ve yurt dışında yapılan kongre, sempozyum, seminerlerde MSB’yi temsilen katılım imkanı verilecek.

Uzman ve pratisyen tabipler, TSK’nin uzman ve pratisyen tabip kadro görev yerlerinde istihdam edilecek ve TSK ihtiyacına binaen, Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinin akademik kadrolarında görev almaları sağlanacak.

ÖSYM tercih klavuzu ile MSB ve SBÜ duyurularına dikkat

TSK'de görev almak üzere SBÜ'nün tıp fakültelerinde MSB adına eğitim görecek adayların, ÖSYM’nin tercih kılavuzunu dikkatli okumaları, MSB ve SBÜ’nün internet sitelerinde yapılacak duyuruları takip etmeleri, belirtilen şartları sağlamaları halinde tercihte bulunmaları gerektiği vurgulandı.

gata tıp
askeri tıp
askeri saglik hizmetleri tazminati
Yorum (4)
Ciftci
Okul bitince tazminat en düşük ozel uninin 6 yillik maaliyetinin 6 da biridir en fazla bilen varsa yazsin?
17
Cevapla
anıl
Tamamen göz boyama. Akıllı adamın gireceği bir kurum değil TSK. Zamanında benim gibi gariban ama vatansever, çalışkan çocuklar girdi. Bizi köle gibi çalıştırdılar, her türlü pis işi yaptırıp kullandılar, sonra da tüm geçmişimizi silip bizi sağlık bakanlığına attılar. Askeri doktorlugun ruhunu öldürdüler. Şimdi kendilerine yeni enayi arıyorlar. Kusura bakmayın eskisi gibi akıllı çalışkan çocuklar gelmeyecek.
19
Cevapla
Dilara
Sivil tıptan askeri tıpa geçmek ne kadar mantıklı? Asker olmak istiyorum ama gülhanenin mezun olduktan sonra sunduğu kariyer planı hakkında çok bir fikrim yok. Bilen yardımcı olabilir mi
5
Cevapla
alper
yanılıp gitmeyin derim. subay rütbesi lafta veriliyor. anca gelir seviyesi çok düşük kendi imkanlarıyla okuması mümkün olmayan öğrenciler tercih eder.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir