Medimagazin logo

Multipl Skleroz'la ilgili yeni araştırma: HHV-6A MS gelişme riskini önemli derecede artırıyor

Yeni araştırma insan herpes virüsü tip 6 (HHV-6)'nın iki versiyonundan birinin multipl skleroz (MS) gelişme riskini önemli ölçüde arttırdığını tespit etti
Multipl Skleroz'la ilgili yeni araştırma: HHV-6A MS gelişme riskini önemli derecede artırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-MS'in gelişiminde rol oynayabilecek virüslerden HHV-4 olarak da bilinen  Epstein-Barr virüsü (EBV) şu ana kadar en fazla dikkat çeken virüs olmuştu.

Önemli sayıda epidemiyolojik çalışmalar, MS'in olası nedenleri olarak EBV enfeksiyonunun yanı sıra bir dizi başka çevresel faktöre de işaret ediyor.

Bilim adamları İnsan herpes virüsü 6 (HHV-6)'nin de MS ile birlikte olduğunu daha önceki çalışmalarında dile getirmişti. Bununla birlikte, HHV-6 ve MS'i bağlayan önceki çalışmalar, HHV-6A ve HHV-6B arasında ayrım yapamadı.

Yeni araştırmada MS'li hastaların HHV-6A proteinine karşı antikor bulundurma olasılıklarının kontrol grubundan yüzde 55 daha fazla olduğu sonucu ortaya kondu..

MS öncesi grupta, bir 6A viral enfeksiyonu olan kişilerin, MS geliştirmeye kontrollerden daha fazla devam etmesi muhtemeldi. Aksine, HHV-6B, MS ile ilişkili değildi.

Ayrıca, yaşamda virüsün ne kadar erken alınırsa, kişinin MS gelişim olasılığının da o kadar yüksek olacağı belirtildi.

multipl skleroziz
insan herpes virüsü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir