Medimagazin logo

Niğde'de saldırıya uğrayan doktor: 'Sıra bekleyen hastalarımız mağdur oldu'

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta tarafından darbedilen nöroloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay, yaşadıklarını unutamıyor. Yasadığı anları anlatan Akçay, "Çok yoğun bir çalışma sürecinde maalesef insanların bu tarz şiddet eğilimleri dolayısıyla şevkimiz kırılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA - Abdullah Özkul
Niğde'de saldırıya uğrayan doktor: 'Sıra bekleyen hastalarımız mağdur oldu'
Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akçay, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, dün poliklinikte yoğun olarak hasta muayene ettiğini, saat 14.30'da randevusu olan bir hastanın saat 10.00'dan itibaren randevusuna erken girmek için sürekli tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Akçay, hastaya beklemesini ve gelmeyen hasta olursa yardımcı olacağını söylediğini aktardı.


Sağlık çalışanlarına şiddet bitmiyor! Niğde'de doktora yumruklu saldırı


Akçay, hastanın bunun üzerine, "Bir dakikalık iş yapacaksınız, 10 dakika konuşuyorsunuz" dediğini iddia ederek, şunları belirtti:

"Biz de kendisine bu işin o kadar kolay olmadığını, hastayı dinlememiz ve ona vakit ayırmamız gerektiğini söyledik. Hasta daha sonra gitti. Saat 15.00 civarında odada tek başımayken içeri girdi. İçeri girmek isteyen başka bir hasta yakınını dışarı çıkarınca, olayın normal boyutun dışına çıkacağını anladım ve kendimi biraz geri çektim. Bu sırada bana bir yumruk attı. Refleks olarak kolumu kaldırınca koluma çarptı. Daha sonra kişi öfkesini yenemeyip bilgisayarıma yumruk attı. Bilgisayar kırıldı ve bilgisayarı üzerime attı."

Kişinin diğer eşyalara da zarar verip kaçtığını belirten Akçay, kendisinin "beyaz kod" verdiğini ve güvenlik görevlilerinin şüpheliyi yakaladığını anlattı.

Akçay, talihsiz bir olay yaşadığına dikkati çekerek, "Bu kadar yoğunluğun içerisinde, sıra bekleyen birçok hastamız mağduriyet yaşadı. Daha sonra darp raporu olarak ifademizi verdik. Olaydan sonra idareyle görüşüp yeni bir bilgisayar temin edip hasta bakmaya devam edelim diye uğraştık. Çok yoğun bir çalışma sürecinde maalesef insanların bu tarz şiddet eğilimleri dolayısıyla şevkimiz kırılmaktadır. Türkiye'nin birçok yerinden de bu tarz şiddet olaylarını duyuyoruz. Umarım tekrar yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

Yasal sürecin başlatıldığının altını çizen Akçay, İl Sağlık Müdürlüğü ve kendisinin bu işin takipçisi olacağını vurguladı.

 

niğde
saldırı
doktor
nöroloji uzmanı
dr. öğr. üyesi halil i̇brahim akçay
Yorum (10)
dr
Haber başlığındaki gizli mesaj : Hekim mağduriyeti gerektiği kadar önemsenmedi.
41
Cevapla
ismail yetenek
Dr. u kimsenin kaale. almicanı bildiği için,mağdur oldum demiyor,hastalar mağdur oldu diyor..Geldiğimiz noktaya bakınız..
53
Cevapla
Sert
Mağdur olan hasta gerçekten , saat 10'da darp edecekken seni 15:00 e kadar beklemiş doktor bey, sen de hastalar mağdur diye ağlıyorsun , git yirmi gün rapor al , iş kazası tutanağını tut idareye dava aç diyecem ama mağdur hasta pardon sen değilsin..
26
Cevapla
Hakan
Kurumunuzu dava edin arkadaşlar Hayatımız tehlikeye atıldı iş güvenliim sağlanmadı
17
Cevapla
Yücel
Hala diyor ki hastalar mağdur oldu, Allah akıl fikir versin inşallah
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir