Medimagazin logo

Nöbetteki sağlık çalışanları Anneler Günü'nü buruk geçiriyor

Edirne'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede görevleri kadın doktorlar, Anneler Günü'nü evlatlarından ayrı geçirmenin burukluğunu yaşıyor.
Nöbetteki sağlık çalışanları Anneler Günü'nü buruk geçiriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tüm dünyada etkili olan Kovid-19 salgınıyla kahramanca mücadele eden sağlıkçılar, ailelerinden uzakta gece gündüz demeden hastalara şifa dağıtmak için fedakarca çalışıyor.

Virüsü ailelerine bulaştırmamak için sevdiklerinden ayrı kalmayı göze alan sağlık çalışanlarından aynı zamanda anne olanların büyük bölümü Anneler Günü'nü evlatlarından ayrı geçiriyor.

Çocuklarını telefonlarıyla görüntülü arayarak hasret gideren anneler, sarılıp kucaklaşacakları günü iple çekiyor.

Anneler Günü'nü hastalara şifa dağıtarak geçiren kadın doktorlardan Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli nöbetçi hekim Nihal Kaşıkçı, oğulları Mehmet ve Ali ile cep telefonuyla görüntülü görüştü.

Kaçıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anneler Günü'nü de çocuklarından ayrı geçirmenin burukluğunu yaşadığını belirtti.

Sağlık çalışanlarının çocuklarının çabuk olgunlaştığını anlatan Kaçıkçı, "Bizim çocuklarımız yalnız kalmaya alıştılar bayramlarda, nöbetlerde özel günlerde çalıştığımız için çocuklarımızda uzak kalıyoruz. Bugün mesai de olduğum için çocuklarım telefonla görüntülü arayarak Anneler Günümü kutladı." diye konuştu.

"Aşılı olduğum için ben hafif atlattım ama eşimin biraz ağır geçti"

Eşi Evrim Kaşıkçı'yla birlikte geçtiğimiz günlerde Kovid-19'a yakalandığını anlatan Kaşıkçı, tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuştuğunu ifade etti.

Sağlık çalışanları olarak 1 yılı aşkın süredir salgınla mücadele ettiklerini anımsatan Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Bu süreçte riskin çokluğu virüs yükünün fazla olmasından dolayı hastalığa biz de yakalandık. Eşimle aynı anda olduk. Aşılı olduğum için ben hafif atlattım ama eşimin biraz ağır geçti. 10 gün kadar hastanede yattı sonrasında iyileşti. O süre içerisinde ben evde bir odada izole ettim. Çocuklarım kendi kendilerine yaşamlarını sürdü. Sağlıkçı çocukları biraz erken olgunlaşıyorlar."

anneler gunu
Yorum (1)
hemşirelerr
Bu ek ödemeyi hak Eden sadece servislerde çalışan gün boyu tulumlar içinde çalışan hastaların gece gündüz tedavilerini yapan refacakciligi yapan hasta bakıcılığı yapan altını temizleyen silen biz hemşire olarak git hacettepede 4 yıllık lisans oku ama gel gör ki lise mezune yada 2 yıllık yokul mezunu röntgen tek ile laboratuvar tek il aneztezi tek ile vbvb kişilerle denk tutul aynı maaşı al aynı döneri al .bütün toplumsal olaylarda depral sel yangın bulaşıcı hast lar salgınlar olay yerine koş hastanelere koş hastalara müdahale et Bu ek ödemeyi hak Eden sadece servislerde çalışan gün boyu tulumlar içinde çalışan hastaların gece gündüz tedavilerini yapan refacakciligi yapan hasta bakıcılığı yapan altını temizleyen silen yıkayan yemeğini yediren vbvb işlerini yapan hemsireler almalıdır. Bir röntgenci serviste 80 hastanın filmini çekmesiyle bir laborantin günde 150 300 arası saat olarak toplsasan 40 dk sürmez çalışması PCR testini çalışmasıyla hemsirelerin gün boyu yaptıkları işler tedaviler bakımlar bir tutulmamalıdır bu yanlış uygulamalar son bulmalıdır bir hemşirenin iş yoğunluğu ile iş yükü bile diğer sağlık çalışanlarının iş yükü stresi yogunluğu bir değildir bir tutulmamalıdır sayın bakanımız biz hemşire olarak git hacettepede 4 yıllık lisans oku ama gel gör ki lise mezune yada 2 yıllık yokul mezunu röntgen tek ile laboratuvar tek il aneztezi tek ile vbvb kişilerle denk tutul aynı maaşı al aynı döneri al .bütün toplumsal olaylarda deprem, sel yangın bulaşıcı hast lar salgınlar olay yerine koş hastanelere koş hastalara müdahale et sağlık demek hasta demek doktor demek hemşire demektir geresi yardımcı elemanlardır hastaya bakan ve tedavi eden doktor ve hemşirelerdir. bir sağlık kurulusu doktorsuz hemşiresiz olamazken diğerlerine gerek yoktur sağlık ocakları asmlr trsmler vbvb yerlde diğer sağlıkçalışanlarına gerek yoktur.hemşire ve doktordan hariç hiçbirçalışanın hastaya müdahele etmeye bakmaya yetkiside yoktur bilgiside yoktur bunun içindir ki bu riskler altında bu sorumluluk altında en çok maaşı döneri hemşireler hak etmektedir biz hemşireler yoğun bakımlarda servislerde ölü gibi yatan hastaların her türlü işini tedavisini yaparken diğer sağlık çalışanları ne yapıyor hangi işleri bizlerin yaptığı bir işe denktir söylermsiniz bizler bir bir hastaya emek verirken kendimizden verirken laborant ne yapıyor eline gelen numuneyi makineye koyuyor o kadar rönyegen gi ne yapar gelen hastaya 3 saniye sürmez bir tuşa basar o kadar diğer sağlık çalışanlarının işleri daha da kolay yani hiç bir sağlık çalışanı hemşirelerle hemşirelerin yaptıkları işlerle denk bir tutulmamalıdır.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir