Medimagazin logo

Ocrelizumab, MS'de atakları ve progresyonu daha fazla azaltıyor

Genç erişkin kişilerde yaygın olarak görünen MS hastalığı hastadan hastaya değişen semptomlarla yaşam kalitesini büyük ölçüde kısıtlıyor. MS hastalığının en yaygın formu olan RRMS ise uzun dönemde sakatlığa kadar giden bir yol izliyor.
Ocrelizumab, MS'de atakları ve progresyonu daha fazla azaltıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Roche, genç erişkin hastalarda yaygın olarak görünen, hastadan hastaya değişen semptomlarla yaşam kalitesini kısıtlayan MS hastalığının araştırma ilacı ocrelizumab'ı standart tedavi olan interferon beta-1a ile karşılaştırdı. Ocrelizumab ile yapılan tedavinin günümüzde kullanılan ve standart tedavi yöntemi olan interferon beta 1-a tedavisine göre hem ataklardaki tekrarları hem de klinik engellilik progresyonu azalttığı görüldü.

Uzun dönemde sakatlığa yol açabilen MS hastalığının en yaygın formu olan RRMS tedavisinde günümüzde standart tedavi olarak kullanılan interferon beta 1-a ile sınırlı oranda kontrol sağlanıyor. Ocrelizumab tedavisi ile ise standart tedaviye oranla yan etki potansiyeli açısından ek bir yük getirmeden hastaların yıl boyunca geçirdiği atak sayısı ve klinik engellilik progresyonu azalıyor. Yapılan araştırma sonucunda elde edilen bulgularda hastalığın kontrolünün sağlanarak, ilerlemesinin önüne geçildiği hem de  hastaların yaşam kalitesinin iyileştirildiği görüldü.

Bunlara ek olarak, MRG ile ölçülen veriler ocrelizumab’ın hastaların beynindeki lezyonların sayısında interferon beta-1a'ya kıyasla azalma gösterdiğini ortaya çıkardı.

ocrelizumab
multipl skleroz
atak tedavisi
interferon beta 1-a
roche
Yorum (7)
orhan boğakan
ben ikinci dozu aldım ama henüz bi etkisini görmedim üçüncü dozuda şubatta alacam inşallah bi değişiklik olur herşeyin hayırlısı..
15
Cevapla
selda büdüş
arkadaşlar üçüncü dozu aldım. gerçekten faydası görüyorum bizim hastalıgımız gercekten sinirden stesten uzak durmayla başlıyo
15
Cevapla
Ali kara
2.dozumu aldim 3.dozumu kasimda alicam.bas donmem gecti.yurume hizim biraz duzeldi.bu sene atak gecirmedim.bas agrim gecti.faydasini gordum.darisi benim gibi olanlara
27
Cevapla
Gamze okuyan
Merhaba 9 yıldır MS hastasıyım. bana da bu tedavi yöntemini önerdiler ama Bilgi sahibi değilim.
4
Cevapla
Kardelen yo
Bende 5. Doz aldım çok değişen birşey olmadı bende bide aldığımdan beri yüzümde döküntüler çok oluyor yani sivilce gibi sizlerde de oldumu böyle birşey
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir