Medimagazin logo

Özel Hastaneler Derneği’nden açıklama: Hekim zammına biz engel olmadık

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği, "Hekim zammı lobi savaşına kurban gitti" başlıklı haberle ilgili olarak açıklama yaptı. OHSAD açıklamasında, hekimlerin özlük hakları ve ücretleri ile ilgili yapılması düşünülen yasal çalışmalarda hekimler aleyhine herhangi bir faaliyette bulunmadıklarını dile getirdi.
Özel Hastaneler Derneği’nden açıklama: Hekim zammına biz engel olmadık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamu kurumlarında çalışan hekimlerin ücret ve özlük hakları ile ilgili TBMM tarafından yapılması planlanan bazı iyileştirmelerin özel hastaneler ve vakıf üniversiteleri tarafından engellendiği iddiasını cevaplayan Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği’nden yapılan açıklama şöyle:

Kamuda çalışan hekimlerin özlük hakları ve ücretleri ile ilgili yapılması düşünülen yasal çalışmalarda hekimler aleyhine herhangi bir faaliyetimiz söz konusu değildir. Derneğimiz gibi özel sağlık alanında faaliyet gösteren diğer derneklerinde bu konuda bir dahli mevcut değildir.


Özeller istemedi: Hekim zammı lobi savaşına kurban gitti


Ayrıca yazı içerisinde geçenAncak bu düzenlemeye özel hastanelerin, aynı zammı ucuza çalıştırdıkları kendi hekimlerine de yapmak zorunda kalacakları için karşı çıktıkları belirtildi” ifadeleri yazıyı kaleme alan kişinin sektör dinamiklerinden ve hekimlerin çalışma usullerinden haberdar olmadığını da göstermektedir.

Özel hastaneler de hekimler bir ücret karşılığı çalışmazlar ve hastaneler ile hekimler arasında bir işçi işveren ilişkisi de bulunmamaktadır. Hekimler ile özel hastaneler arasında bir ortaklık ilişkisi bulunmaktadır. Bahsi geçen yazı herhangi bir dayanağı olmayan Türk sağlık sisteminde önemli bir yeri olan özel sağlık sektörünü karalayıcı halkı yanlış yönlendiren ve özel hastane sahibi gerçek ve tüzel kişiliklerin kişilik haklarına zarar verici niteliktedir.

özel hastaneler derneği
lobi savaşı
hekim zammı
ohsad
Yorum (12)
dr hakan
onca hastanede çaliştim hiçbirinde ortaklik ile ilgisi olmayan muamelelerle karşilaştim,.Özel sektorde kessinlikle hekimin diğer çalişanlardan bi farki yok, tam tersi mobing ciro baskisi hele ki alternatifin olmadiği bir şehirdeysen o zaman yandin.Birak zami ucret inditimi olur,.Özel hastsne derneği farkinda değilse bi hekimlerle konuşmayi denesin. SGK si aldigi ucret uzerinden yatsn kaç hekim var.Bunu bilmiyor mu dernek.Yani hekimler özel sektorde minimal izin maksimum ciro baskisi , devlette ise 80-100 hasts şiddet arasindan seçim yapma durumunda kaliyor. ve buda tuketiyor..Tek çarede yurt dişi hayalleri..
9
Cevapla
Devrimci Derviş
Keşke hiç böyle bir açıklama yapmayarak; halkın kafasını karıştırmamaya, sağlık sektöründekileri bıyık altından güldürmemeye çalışsalardı.
8
Cevapla
Gazanfer
Öncelikle pratisyen ve emekli hekimler zor durumda, maaşlari acilen iyileştirmeli. Mecliste bekletilen önergenin derhal uygulamaya konmalı.
42
Cevapla
Dr
düzenlemenin geri çekilmesinde hedef şaşırtmak için özeller istemedi diye uyduruk bir haber yaptılar. (kendilerine ne faydası varsa). özel hastanelerde biz yapmadık diye kendilerini savunuyor. çok komik!! Algı operasyonu bu kadar güçlü birşey. ne kadar saçma olursa olsun algı oluşturmak için birşey atın ortaya onu sahiplenen savunan çıkacaktır. sizde günahlardan kurtulursunuz. Bravooo
26
Cevapla
Postenflamatuar
Biz de yedik. Hekimler ortakmış diyor resmen dalga geçiyorlar. Özel hastanelerin ilk hedefi ve ana motivasyonu tüm ticari kurumlar gibi kar kazançtır. Bu işin doğasında vardır, ayıp ya da günah ya da yasa dışı değildir. Personel giderleri ne kadar az ise kar o kadar fazladır. Doktor dışındaki temizlik ve sekretaryalar asgari ücretlidir. Hemşireler asgarinin biraz üzerindedir. Özellikli birimlerdeki hemşireler yüksek alabilir. Ancak dokror ücretleri için referans kamudaki doktor ücretleridir. Kamu ücretlerindeki her artış özel hastanelere kardan zarar olarak döner. Matematik zekası olan biri bunları bilir. Özel hastane sahiplerinin bu ticari gerçeğe duyarsız olmaları işin tabiatına aykırıdır.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir