Medimagazin logo

Pendik'te acil serviste doktora saldırı

İstanbul Pendik'te, alkollü olduğu iddia edilen kadın, acil serviste görevli Pratisyen Doktor Esma Demir'e saldırdı.
Pendik'te acil serviste doktora saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay İstanbul Pendik'te geçtiğimiz çarşamba günü yaşandı. Otelde kavga eden çift sağlık kontrolü için Pendik Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İşlemleri yapılan çiftten alkollü olduğu iddia edilen kadın bir anda hastanede görevli Doktor Esma Demir'in saçını çekti.

Kadına polisler ve çevredekiler müdahale etti. Doktor, uzun uğraşlar sonucu kadından kurtarılabildi. Doktor Esma Demir, saldırgandan kadından şikayetçi oldu.

 

 

Bakan Koca'dan saldırıya tepki

Polis soruşturmasının sürdüğü olayı Esma Demir sosyal medya hesabından duyurdu.

"Artık yeter" diye haykıran Demir, saldırının güvenlik kamerasını görüntüleri de paylaştı.

Saldırıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da sert tepki geldi. Koca, sosyal medya hesabından Doktor Demir'e destek vererek "2020’de yapılan değişiklikle, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarının cezasını yasa 1,5’la çarpıyor. Sonuç alamadık. İki yıllık hekim arkadaşımız Dr. Esma’ya yapılan saldırı çok sayıdaki olaydan biri. “Artık yeter” çığlığı. Sorun tüm toplumun. Toplumu harekete geçireceğiz." ifadelerini kullandı. 

esma demir
sağlıkta şiddet
Yorum (6)
Coşkun marşap
Özellikle acillerde alkollü olarak gelen kişilerle doktor ve sağlık çalışanların kavgası neredeyse bir asırdır devam etmektedir.Burada alkollüyü muayene etmek veya tedaviye kalkışmak en tehlikeli harekettir. Bunun çözümü tüm hastanelerde hapishanelerde olduğu gibi Demir parmaklıklı veya kapalı odalar yapıp alkollü gelenlerin buraya kapatıp 6 ila 10 saat sonra ayıldıktan sonra işlem yapılmalıdır.Böylece tüm sağlık çalışanları böyle vahşi saldırılardan korunmuş olur.
4
Cevapla
Yaşar Bülent
Hiç öyle 1.5 la çarpılmasına gerek yok zaten devlet memuruna saldırı ,hakarette ceza artırılıyor.Ama bana hakaret eden kadına ceza verirken ,tam tersi mahkeme hasta yakının psikolojisi bozulmuş, onuda anlamak lazım dedi,güya bende ona hakaret etmişim iftirası attılar sanki iki kişi sokakta karşılaşmısız birbirimize hakaret etmişiz gibi davranıldı ve hakim ceza indirimi yaptı ve temyiz yolu açık en az cezayı verdi,temyize gitsem ne olacak? sen en üstten cezayı ver temyiz yolunu da kapa bir daha bir şey oluyor mu bak.Şu andaki yasalar iyi uygulansa bile cezalar yeterince caydırır ,ama nerede cezayı verecek hakimler?
20
Cevapla
Ahmet Ünsal
Saldırganlar serbest bırakıldığı ve ceza almadığı sürece bu şiddet bitmez.
14
Cevapla
Sitkı Siyrilmiş
Bakan tüm toplumu harekete gecirecekmis. Gülermisin aglar misin.
5
Cevapla
artık
Sağlıkta şiddetin toplumsal boyutunun yanısıra ÖNLEME ve ÖNLEM ALMAYA ağırlık vermek gerekiyor. Yaptırım da şart, SALIVERMEK YOK !
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir