Medimagazin logo

Plajda içki içen 2 doktor için Vali'den açıklama geldi

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, plajda bira içen 2 kadın doktora polisin para cezası uygulamasıyla ilgili, "'İçki içti' diye kontrol edilme durumu yok. Davranışlarından dolayı yapılan ihbar üzerine polisin işini yaparken bu arkadaşların sarhoşluk seviyesinde belki bir tanesinin onu bilmiyorum, burada toplumu rahatsız ettiği anlaşılmış ve polis görevini yapmıştır. Mesele bu kadar basit, bu kadar küçük bir konudur" dedi.
Kaynak: Hürriyet
Plajda içki içen 2 doktor için Vali'den açıklama geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçen salı günü meydana gelen olayda doktor S.Ç. ve meslektaşı olan arkadaşı, mesai çıkışı Zonguldak Belediyesi'nin işlettiği Kapuz Plajı'nda portatif sandalyelerine oturup güneşlenirken yanlarında getirdikleri biraları açarak içmek istedi. Bu sırada gelen plaj görevlisi, sahilde içki içmenin yasak olduğunu söyleyerek, kadınları uyardı. S.Ç., kamuya açık alanda kimseye rahatsızlık vermeden içki içebileceklerini söyleyince tartışma çıktı. Doktorlar, daha sonra gelen zabıta ile de tartışınca polise haber verildi. Polis ekibi iki kadın doktoru karakola götürdü ve Kabahatler Kanunu'nun 'Çevreye rahatsızlık verme' maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle 109'ar lira idari para cezası uygulayıp serbest bıraktı.

VALİ, PLAJDA İNCELEME YAPTI

Vali Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ve İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı ile birlikte tartışma yaratan olayın yaşandığı Kapuz Plajı'nda bugün inceleme yaptı. Plajı gezen Vali Çınar, cankurtaran olarak çalışan personel ile sohbet etti. Vali Çınar, gazetecilerin plajda bira içen kadın doktarlara para cezası uygulanmasıyla ilgili sorusu üzerine açıklama yaptı.

'POLİS NEZAKET İÇİNDE GÖREVİNİ YAPMIŞTIR'

Vali Çınar, bunu konuşmaya değer bir konu olarak görmediğini söyleyerek, şöyle dedi: "Son derece basit, küçük, her yerde her zaman yaşanabilen bir olay. Konu yansıma biçimiyle biraz abartılı oldu. Polisimizi maalesef bence biraz ideolojik kaygılardan, devlete bakıştaki bir takım bahane arayan yanlış yapılan bir haber olarak değerlendiriyorum. Olup biten sadece polisimize, 'Plajda insanları rahatsız eden bir sorun var' diye telaşlı bir çağrı oluyor. Polisimiz de 'Yunus' dediğimiz gezici ekibimiz buraya geliyor 'Olay nedir?' diye. Burada bayan arkadaşların alkol aldıkları ve çevreyi rahatsız ettiklerine şahit oluyorlar. Konu tamamen budur. Bunu zabıta da halledebilirdi ama polis kendisine gelen ihbarı değerlendirmek zorundadır. İhbarın ne olduğu, özellikle bayan oldukları ihbarda söylenmiştir. Dolayısıyla polis görevini yapmıştır. Son derece de nezaket içerisinde görevini ifa etmiştir. Ama evet sanki plajda iki bayanın başına dikilmiş polisler görüntüsü, onu da fotoğrafı çeken arkadaşların sanat kabiliyetine yormak lazım. Görüntü itibariyle böyle rahatsız edici bir durum olsa da olayın içeriği itibariyle polisin rutin bir işidir. Görevini yapmıştır. Burada önemli olan halkın huzurudur. Halkın huzurunu sağlamakla görevli polis kendisine yapılan ihbarı değerlendirmiştir ve görevini de şık bir şekilde ifa etmiştir."

'KİMSE BURADA İÇKİ İÇİLMESİNİ İSTEMEZ'

Vali Çınar, çocukların, ailelerin yoğun kullandığı plajın girişinde içki içmenin yasak olduğu belirtilen tabela bulunduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: "CHP belediyesinin astığı bir tabeladır. Burada toplum huzurunun sağlanması belediyemizin de görevidir. Burada çocuklar var. Aileler var. Kimse burada içki içilmesini tabii ki istemez. Burada içki içmek, içkili gelmek yasak mı değil mi ona zaten polis karışmamıştır. Buraya gelen çıkan hiç kimse ne kimlik kontrolüne tabi tutuluyor ne de alkol kontrolüne tabi tutuluyor. Konu sadece ihbar üzerine gelen polisin durumu gözlemleyip kendi görevi çerçevesinde bir görev icrasıdır. Bir adım daha öne gitmek gerekirse; az önce söyledim. 'İçki içti' diye kontrol edilme durumu yok. Davranışlarından dolayı yapılan ihbar üzerine polisin işini yaparken bu arkadaşların sarhoşluk seviyesinde belki bir tanesinin onu bilmiyorum, burada toplumu rahatsız ettiği anlaşılmış ve polis görevini yapmıştır. Mesele bu kadar basit, bu kadar küçük bir konudur. Eğer alkol alındığı sadece söz konusu olduğunu polis bilmiş olsaydı bunu zabıtaya havale ederdi. Polisin de görevidir ama zabıta her zaman toplumun içerisinde bir didişme, itiş kakışa sebep olacak bir risk görüyorsa, çok bu işe girmez, bu işi polise havale eder. Bu doğru da bir anlayıştır."

'DAHA ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLEYEBİLİRLERDİ'

İnsanların yasalar çerçevesinde içki içmeye imkan sağlayacak mekanlarda içki içebileceklerini söyleyen Vali Çınar, "Ancak ne plajda ne sokakta herhangi bir yerde başka insanları rahatsız edecek şekilde bir davranış gösteriyorsa, içkiden dolayı ya da başka nedenlerden dolayı polis buna yasal olarak müdahale etmek zorundadır. Bundan daha çok konuşulması gereken, az önce siz mesleğini söylediniz. Bu seviyede sorumluluk sahibi olan kamu görevlilerinin toplumun içerisinde özellikle bunlar doktor ise çocukların çok olduğu bir yerde sarhoş bir şekilde dolaşmanın çok yanlış olduğunu doğru olmadığını, bir toplumsal sorumluluk anlayışıyla daha örnek bir davranış sergileyebilirlerdi. Bu da onların kişisel meselesidir. Kanun her eylemin, her kusurun karşılığını yazmıştır. Onun da karşılığını nasıl ve kimlerin vereceği yine kanunda belirtilmiştir. Bu sorun değildir, çok küçük bir mevzudur. Her gün belki Türkiye'nin değişik yerlerinde olan olaylardan bir tanesidir" dedi.

Vali Çınar, açıklaması ardından plajdaki tesiste kahvaltı yaptı.

doktor
ceza
plaj
Yorum (9)
amele
Tamam işte. Atatürkün tam olarak bizden istediği modern , kemalist , ilerici , demokrat gençlik bu değil mi ?
21
Cevapla
Frankie Bellevan
" Çevrelerinde , bulunan Çok sayıda ( En az 1 veya 2 Kasa ) Yüksek Alkollü Hakiki Biraları " içip içip " ,Taşkınlık çıkartan ve Naralar atan 2 ( iki ) Kadın Doktorun ,; Plajda Sakin biçimde ve kendi halinde oturan , dinlenen Mütedeyyin Vatandaşlarımıza ve Masum , Sabi Sübyan Çocuklarına , Plaj Görevlilerinden gizliyerek , Yanlarında getirip Plaja Soktukları , Uzun Döner Bıçakları ile Saldırdıklarını , onları Tartaklayarak ( İtip Kakarak ) Tehdit ettiklerini ve bu Tatsız gelişmeler üzerine de , Plaj Görevlilerinin , Emniyyet Mensubu Kardeşlerimize Haber verilmek suretiyle , Nahoş Olayların önüne geçmek , büyümesini Önlemek Amacına Matuf olarak , Polisimizin / Yunuslar , Müdahalede bulunmasının Zorunlu olarak , Mecburiyetten , istendiği Gerçeğinden ( ! ) Hiç Bahsedilmemiş.. Resmen Unutulmuş.. Hatırlatalım.. Bir Döneme Damgasını vurmuş Tavernacılardan , Ulu Bilge Arif Susam'ın da dediği gibi : " Kapansın bu Aşk sayfası , Ömrümüzden olmayalım..".
11
Cevapla
Selim a.
Sokakta, parkta içki içmek yasak mı değil mi, hala anlamış değilim. Valinin muğlak açıklamasından hiç bir şey anlaşılmıyor. Anlayacağınız laf salatası yapmış. Her içki içen sapıtır diye bir anlayış mı var? İçkideki kazık vergiler ve zamlar yetmiyormuş gibi, bir de bir bar, kafe ya da bir restorantın fahiş tarifelerinden de mi kazık yenmemiz isteniyor? Çocuklara kötü örnek olacağından korkuluyorsa, sokakta sigara içmek te yasaklansın o zaman.
10
Cevapla
ali
kimsenin kimseyi rahatsız ettiği filan yok, isguzarlik, yalan, tiyatro dizboyu olmuş, yerseniz
15
Cevapla
Frankie Bellevan
Orada Madde Bağımlıları olsaydı , 1- Kadın Doktorlara Aslan Kesilen Vatandaşlarımız Kafalarını başka yöne çevirir , Bağımlılarla göz temasından bile kaçınmaya çalışırlardı.. 2- Eğer Vatandaşlar bir Fırsatını bulup , Böyle durumlarda kendilerinden kaçan , Boğulan Kişileri Kurtaramayan , İlk Yardımın Nasıl yapılacağını , Bilmek zorunda olduğu halde Bilmeyen ," Plajdaki Görevlilere ( ! ) " Şikayetçi oldukları takdirde , Görevliler Personel ; Bu Bağımlıların kendilerine (Plaj Görevlilerine) Kızarak , Gece gelip bir fırsatını bulup " Plajdaki Meşhur Restaurantlarını " , Ateşe verme , ihtimali Nedeniyle , Vatandaşlara şöyle Hitab etmeleri Çok Mümkündür ::: " Arkadaşlar Bizler bu Çocukları , Gençleri Çok iyi biliyor , tanıyoruz.. Bu Mahallenin bu Muhitin Çocukları..Aslında kendi halinde temiz , gariban çocuklardır...Buraya sürekli gelirler..Sürekli Aç gezdikleri için Bazan bu çocuklara yemek veririz..Halleri de işte böyle , gördüğünüz gibi , kitlenip kalmışlar.....Ne Çevreye ne de Sizlere kesinlikle Zarar vermezler , korkmayın..Şu Acınacak hallerine baksanıza..Bunların Bütün Zararları Kendilerine..." -- Görevlilerin Bu Düşüncelerine , Hemen Herkese karşı ( 2 Kadın Doktora da ) iyi Niyetle yaklaşsalar , Davransalar Katılırdım...-- Elbette bu Benim Kendi Düşüncem..-- --Oysa Aynı plajın Görevlileri Korkularından , Maganda tiplilerin yanına Zaten yaklaşmaz , Yaklaşamazlar..-- Ne de olsa , Magandaların Mutlaka Yanlarında getirdikleri , yakınlarda biryerlerde , kasatura , Kılıç , Kalkan , Mızrak , Boğma Zinciri , Takoz , Gıcık kaptıklarını yüksek bir yere Asma , çekme , Araç arkasına Bağlayıp Sürükleme Halatları , hiç olmazsa en az bir tane Pompalı tüfek , ve çok sayıda bu tüfek veya tüfeklere ait Fişek , ayrıca sayıca Az oldukları zehabına Kapıldıkları durumda ise Sayısal çoğunluğu kendi lehlerine çevirmek için Çevreden Kısa sürede , ilave Maganda Takviyesinde bulunma , çağırma amaçlı işaret fişekleri , havai Fişekler , El , vücut Ergonomisine uygun şekilde tasarlanmış , El ayasına Avuç içine Lap diye iyi oturan , Mukayese edildiğinde , benzeri ABD Menşeli Beyzbol sopasının yanında halt ettiği , Tamamen Yerli ve Milli üretime dayalı Meşeden , Gürgenden hazırlanan Dallı , Budaklı , Sopalar ,Vardır... Son zamanlarda Bu Sopaların (minyatür ağaç kütüğü ) uçlarına 20'lik paslı çivilerin çakıldığı da gözlenir ve sık rastlanır olmuştur.. Girişimci Magandalar tamamen yerli ve milli bu ürünü , daha etkin ve etkili kılmak için boş durmamakta , Kafalarının iyi olmadığı zamanlarda bu konularda sürekli Kafa yormaktadırlar... 3 -Son Kertede Plaj görevlileri , Çevredeki Plaj sakinlerinin ikna olmaması ve Görevlilerin müdahil olmaları noktasında Aşırı ısrar etmeleri durumunda ,1552i arayarak Polis çağırmaktan başka çare bulamadıklarında ise Polis kardeşlerimiz , daha önceki Ülke genelinde vuku bulan olaylardaki Tecrübelerine , Engin görüşlerine dayanarak ; Olay mahalline Gelip Gelmeme , Gidip gitmeme konusunda , Ciddi iç Hesaplaşmalara da girerek Plaj görevlilerine , Krizi daha iyi yönetebilmeleri için Tavsiyelerde bulunacaklar, Ve Böylece Plaja , Sayfiye yerlerine İntikal için de Zaman Kazanmış olacaklardır... Polisimize Kolay Gelsin...
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir