Medimagazin logo

Prof. Dr. Ali Kurt COVID-19'a yenik düştü

Erzurum Şehir Hastanesi patoloji doktorlarından Prof. Dr. Ali Kurt, Covid-19 rahatsızlığı sonucu tedavi gördüğü şehir hastanesinde hayatını kaybetti. Prof. Dr. Ali Kurt için hastanede tören düzenlendi.
Kaynak: İHA - Şahap Gürler
Prof. Dr. Ali Kurt COVID-19'a yenik düştü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Ali Kurt, 15 gün önce yakalandığı Covid-19 hastalığına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hastanenin yoğun bakımında tedavi görüyordu.

Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Tör, Prof. Dr. Ali Kurt’un özgeçmişini okudu. Tör, “Bugün çok üzüntülüyüz. Hocamız, abimiz büyüğümüz, bilirkişimizi kaybettik” diye konuştu.

Şehir hastanesinde düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir de, “Bir hayat bir hikaye burada bitmiş oluyor. Çok üzüntülüyüz. Ali ağabey çok naif biriydi. Hepimizin ağabeyi idi. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
Törene katılan meslektaşları, oğlu Murat ve kızı Neşe Kurt gözyaşlarına boğuldu.

 



 

 

Prof. Dr. Ali Kurt Kimdir?

1953 İstanbul doğumlu Ali Kurt, tüm tahsilini Erzurum'da tamamlamıştır. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Uzundere Sağlık Ocağı tabipliği yapmış ve hemen ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nda asistanlığa başlamıştır. 1984 yılında burada uzmanlığını tamamlayan Ali Kurt, mecburi hizmetini Giresun Devlet Hastanesinde Patoloji Uzmanı olarak tamamlamış, dört yıl sonra da Erzurum Numune Hastanesi Patoloji Servisi’ne tayin edilmiştir.

Dr. Ali Kurt, 2001-2002 yıllarında Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinde kurucu başhekimlik yapmış, 2008 yılına kadar Numune Hastanesindeki görevine devam etmiş, bu tarihten itibaren de Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmalarına devam etmiştir. Giresun ve Erzurum’da görev yaptığı hastanelerde çeşitli idarecilik görevlerinde de bulunmuştur.

Uzmanlığının 30'uncu yılı olan 2013’te Tıbbi Patoloji Doçenti olan Dr. Ali Kurt, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi) Patoloji Doçenti olarak atanmıştır. Bilimsel araştırmalarına bu merkezde devam eden Doç. Dr. Ali Kurt, bu merkezin İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi yapılmasının hemen arkasından 9 Temmuz 2020 tarihinde Patoloji Profesörü olarak bu fakülteye atanmıştır.

Prof. Dr. Ali Kurt, Tıbbi Patoloji alanında çok önemli araştırma ve projeler yapmasının yanında sosyal bilimler ve özellikle de tarih alanına duyduğu ilgiyle de tanınmaktadır. Prof. Dr. Kurt’un ilk yazısı, 1972 yılında Aziziye Postası Gazetesi'nde yayımlanmıştır. Daha sonraki yıllarda İstanbul’da yayınlanan bazı gazete ve dergilerde de yazı ve şiirleri çıkan Kurt, 1988’den sonra Erzurum’da çıkan yerel gazetelerde düzenli yazılar yazmıştır.

Patolog Prof. Dr. Ali Kurt, 15 gün önce yakalandığı Covid-19 hastalığına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeni ile hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Ali Kurt'un cenazesi asri mezarlıkta, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

prof. dr. ali kurt
erzurum şehir hastanesi
patoloji uzmanı
Yorum (13)
Ömer Faruk Atay
Hayatını Patoloji Biliminde uzman olarak Erzurum'a adayan bu kıymetli meslekdaşımın bu menhus hastalık sebebiyle ölümne çok üzüldüm.Ölümhepimiziçinmukadder ama covid-19 ölümleri de çokçok acı oluyor. Sevgili Ali Kurt'a Allah'dan rahmet,ailesine,meslektaşlarına ve hemşehrilerine başsağlığı dilerim.
4
Cevapla
muhibbi
Kendisini çok severdik. Son vazifemizi yapalım diye bir başka cerrah arkadaşımla cenaze namazı ve defin törenine iştirak ettik. Gittiğimize 65 yaş üstü grubu meslektaşlarımız pişman ettiler. Tabii cevaplarını peşinen aldılar bizden ama yakışıksızlığı yapan büyüklerimiz idi. Acaba kendileri ne zaman sahneden çekilecekler merak ediyorum doğrusu. Rahmetlik Ali kurt abinin kuşağının yaptıklarının cezasını benim yaş grubumdaki meslektaşlarım hem çekiyor hem ayrıca hesabını veriyor. Vaktinde yaptıkları yetmezmiş gibi, emekliliklerine de herkesin malumu özlük iyileştirmeleri (kıyaklar) pes peşe yapıldı. Ali kurt abimize bizim hakkımız helali hoş olsun, kendisinin makamı cennet olsun. Ben ve arkadaşım 2 kırat sevabımızı aldık, Hüda kabul buyursun. Gelelim Co vid e, Sayın valimiz vaka sayıları 10 kat arttı diye basına beyanat veriyor Bu beyanattan 4-5 gün sonra da Alınan il Hıfzıssıhha kurulu kararıyla randevusuz hasta bakılabileceği hususunda madde ekleniyor. Ve bu karar oy birliği ile imzalanıyor. Sonra da rahmetlik Ali kurt abi Co vid ve komplikasyonlarına maruz kalıp vefat ediyor. Rövanşta da (nasıl anlamak isterseniz anlayınız) görüşmek üzere....
10
Cevapla
necati köylü
Ah hocam o kadar söylendi aşımızı olalım diye. Aşılarınızı olsaydınızı hafif atlatacaksınız. Başımız sağolsun.
7
Cevapla
Patolog
Aşısız olduğunu bizzat birinci ağızdan duymuş gibi yorum yapan çok saygılı arkadaş, kendisinin 4 aşısı vardı, merhumun arkasından lütfen atıp tutmayın
6
Cevapla
necati fırat
Merhum doktor bey 4 aşılı imiş. Demek ki aşılılar hafif atlatıyor tezi doğru değil. Ben bu teze dayanarak aşısız olduğunu düşünmüştüm. Allah rahmet eylesin. Sağlık bakanlığı ağır geçiren ve vefat edenlerin aşı durumunu istatistiksel olarak paylaşsa yol gösterici olur.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir